For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Genetica : manipulatie of extirpatie ?

Een tekst uit de oude doos. In 2003 stond nagenoeg het ganse wetenschappelijk- ethische debat in het teken van de genetische manipulatie van (stam)cellen en organismen, het klonen van de "mens" incluis. Over dit debat schreef ik toen voor het schoolmagazine Olvactueel een opiniestuk waarin ik resoluut de kant koos van de wetenschap en de genetische manipulatie tegen de ethiek in. Deze tekst droeg de titel Genetica : Manipulatie of Extirpatie? en werd een bescheiden succes. Ik wil mij wel op voorhand reeds verontschuldigen voor mijn bij momenten schofferend taalgebruik. De tekst werd geschreven in mijn apenjaren en daarmee is dan ook alles gezegd.

Onze blauwe planeet geraakt langzamerhand geheel opgevuld met zuurstofvretende en koolstofdioxide-urinerende wezens die in hun uitermate kortdurend leventje de Aarde zoveel schade toebrengen dat zelfs de meest grootschalige genocides erbij in het niets vallen. De enige oplossing volgens mij om deze vicieuze kringloop gedirigeerd door de doodseskaders der humane aardexploitatie te doorbreken, is resoluut opteren voor massale genetische manipulatie van alle wezens, ook het menselijk ras. Dit teneinde een ras van übermenschen te creëren dat de zondvloed kan overleven.

Algemeen wordt in wetenschappelijke middens de Malthus-doctrine aangenomen als de enige correcte weergave van de demografische aardevolutie. Volgens deze wetenschapper neemt de voedselhoeveelheid op onze planeet gestaag toe volgens een rechtlijnig wiskundig verband. De bevolkingstoename echter evolueert volgens een exponentiële functie, waardoor op een welbepaald ogenblik in het menselijke evolutieproces er te weinig voedsel zal zijn om alle hongerigen te spijzen. Dit tijdperk zal dus gepaard gaan met massale hongersnood, waarbij quasi de volledige aardbevolking uitgeroeid zal worden en waarbij de gapende kloof tussen de financiële kasten, tussen arm en rijk, pijnlijk geopenbaard zal worden. De eerste slachtoffers zullen immers toch weer creperen in de bidonvilles van Calcutta, Bombay, Sjanghai, Peking, Addis Abeba e.a. Maar door het fundamentele voedseltekort (niet langer in de hand gewerkt door de multinationals maar puur voortgevloeid uit menselijke onmacht jegens de superioriteit van de natuur) zullen ook onze Occidentale samenlevingen ten prooi vallen aan de apocalyptische ondergang van onze civilisatie.

De genetica staat vandaag nog maar in zijn kinderschoenen. Het menselijk DNA (Deoxyribo Nucleic Acid) is zelfs nog niet helemaal ontleed, laat staan dat we het reeds zo zouden kunnen manipuleren. Op vegetatief vlak staan we reeds veel verder. De Indiase landbouw werd terug op peil gebracht dankzij massale Amerikaanse steun op zowel financieel als technologisch/wetenschappelijk vlak. Deze ‘groene revolutie’ remde de Indiase extirpatie af en gaf dit overbevolkt subcontinent een nieuwe opportuniteit om zichzelf in leven te houden. In een eerste fase moeten deze ‘genetisch gemanipuleerde variëteiten’ overal geïntroduceerd worden. Alle cultiveerbare gebieden moeten met gemanipuleerde gewassen ontgonnen worden op een ecologisch correcte manier, zodat een deel van de equatoriale regenwouden behouden kan blijven. De pygmeeën en andere voorhistorische levensvormen moeten de brandcultuur waarbij oerwoud afgebrand wordt om één oogstjaar gewassen te telen, ogenblikkelijk stopzetten en actief meewerken aan de conservatie van de ‘groene longen dezer aarde’. In ruil bieden we hen dan een civilisatieproces aan, dat hand in hand zal gaan met het gebruik van genetische gewassen. Op het moment dat alle cultiveerbare grond in gebruik is, zijn wij er vooreerst zeker van dat een maximaal aantal aardlingen de voedselapocalyps zal overleven. De kritiek van sommige academici dat genetisch gemanipuleerde variëteiten veel kwetsbaarder zijn voor insecten, ziekte-epidemieën en andere kwalen, is integraal te verwerpen. Pesticiden, insecticiden en andere sproeiingstechnieken vormen immers de ideale oplossing om het gewasmanipulatieproces staande te houden.

Op onze aarde zoals we hem vandaag de dag kennen, is er geen plaats meer voor veel nieuwkomers. De kruik gaat immers zolang te water tot ze barst. De Chinezen zien dit probleem in en daarom trachten ze hun eigen bevolkingstoename een halt toe te roepen door strenge geboortebeperkingen. De Indiase machthebbers zijn zover nog niet in hun redeneringsproces en geloven nog steeds in de middeleeuwse illusie dat de wereld onbeperkt ontginbaar is niettegenstaande de onmenselijke pauvriteit in de Indiase slums. In socialistische en communistische middens wordt de genetica veelal gezien als een poging van het oerkapitalisme om de levensstandaard van de elite te verhogen en die van het uitgebuite proletariaat te verlagen tot een derderangslevensvorm zoals in de ‘Victorian Age’. Niets is natuurlijk minder waar! De gauchistische beweging beroept zich steeds op zijn marxistisch verleden om hervormingen tegen te houden die onvatbaar schijnen voor hun beperkte intelligentie-coëfficiënten. Genetische manipulatie is immers intrinsiek goed en noodzakelijk voor de in stand houding van het menselijk ras, zowel rijk als arm.

Op het huidige ogenblik bestaan er in onze seculiere wereld twee standen, niet langer gebaseerd op afkomst maar louter op basis van welvaart, die elkaar in stand houden. De rijken overleven op de kap van de uitgemergelde proles, terwijl de proletariërs afhankelijk zijn van de rijken om te kunnen en te mogen arbeiden. Het is een illusie te geloven in een Utopia, een wereld waarin alle klassen gelijk zijn. De bejubelde ondergang van de Sovjet-Unie en haar marionettenregimes in hun eigen stront getuigt van de onhandelbaarheid van collectief bezit en macht. Nadat wij in een eerste stadium de genetisch gemanipuleerde gewassen geïntroduceerd hebben en zo de voedselvoorraden gevoelig versterkt hebben, kunnen we eindelijk werk maken van de genetisch gemanipuleerde übermensch, het menselijk wezen dat in staat is de natuur uit te dagen, te overheersen en uiteindelijk zelfs te verslagen. We moeten er immers – overeenkomstig Malthus – vanuit gaan dat een overgroot deel van de aardpopulatie zal uitsterven door de beperktheid van de voedseluitbreidingen. Daarom is het even waarachtig als cruciaal dat ook menselijke wezens een hogere levensvorm krijgen doorheen genetische manipulatie.

We moeten er immers voor zorgen dat de selecte groep mensen die het ‘einde der conventionele tijden’ overleeft, over een zodanig levensniveau beschikt dat het sterker uit deze holocaust komt dan voorheen. Deze elite van übermenschen kan dan opnieuw een maatschappij opbouwen, rekening houdend met de fouten uit het verleden, zoals het overheersen en dom houden van onderontwikkelde bosnegers, bijgelovige indianen, seniele Chinezen, wereldvreemde nomaden e.a. waardoor deze, lange tijd door de vreemde beschaving gedomineerd, na hun onafhankelijkheid kinderen kweken als konijnen en zo de gehele aardbeschaving op de rand van de afgrond der hongersnood brengen. In het post-voedselgenocide-era zullen enkel gemuteerde menselijke levensvormen overblijven die hun intellectuele, fysiologische en natuurkundige superioriteit zullen aanwenden om in perfecte harmonie met de overweldigende natuur deze laatste te overheersen.

De mensheid heeft dan enerzijds geleden doordat de untermenschen geëxtirpeerd werden, maar anderzijds is het mensdom gered door de genetica, die een ras van übermenschen geschapen heeft dat de natuur af kan houden. De ‘blauwe planeet’ is gered uit de klauwen van het polygamisch- apocalyptische verbond der prehistorische Aziatische en Afrikaanse wezens en uit de assen van de humane beschaving is een nieuwe civilisatie opgerezen, gebaseerd op wetenschappelijke voorspoed en bevolkt door een legioen übermenschen dat tot de definitieve door God de Vader georchestreerde ‘dag des oordeels’ de natuur zal beheersen en de aardse habitat zal exploiteren om zelfs de materiële vergankelijkheid ooit te overwinnen. Alles is immers manipuleerbare materie, de geest is puur een levensfunctie die ook gehersenspoeld mag en kan worden. Het einde van de menselijke nietigheid is in zicht.

Fragmenten uit deze tekst verschenen ook in Olvactueel.

Meer artikels over dit thema op www.veto.be.

2 Reacties:

At 13:45 Anoniem said...

Wetenschappelijk is dit artikel in orde, maar dat geldt niet voor de reactionnaire conclusies die je er uit trekt. Die gaan er los over en doen mij hard denken aan de rassentheorieën van Hitler. Ook je (bewust chocerende) stijl doet dat vermoeden. Jammer.

 
At 17:21 Anoniem said...

Dit is - denk ik - de allereerste keer dat ik het met "Hugo" eens ben.

Vincent, deze tekst - en dan vooral de gekozen (nazi-)termen - is totaal verkeerd, en de inhoud zelfs verwerpelijk. De achterliggende idee is inderdaad een debat waard, maar dat fnuik je met je woordkeuze en schrijfstijl.

 

Een reactie posten