For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Een nieuwe dag, een nieuwe VRT-gaffel ...

"Roemeense en Bulgaarse commissaris welkom" bloklettert vandaag de overheidsafhankelijke - en dus onbetrouwbare - nieuwssite Vrtnieuws.net. "Het Europees Parlement heeft zijn fiat gegeven voor de aanstelling van twee nieuwe commissarissen uit Roemenie en Bulgarije. Die twee landen komen op 1 januari bij de Europese Unie. Met de toetreding van de twee landen tot de Europese Unie, betekent dit ook dat ze het recht hebben op een vertegenwoordiger in de Europese Commissie. Het gaat om de Bulgaarse commissaris Meglena Kuneva en de Roemeen VIKTOR Orban. Kuneva wordt verantwoordelijk voor consumentenzaken en Orban voor meertaligheid."

"De commissarissen van Roemenie en Bulgarije hebben een belangrijke rol gespeeld in de toetredingsonderhandelingen van hun land met de Europese Unie. Toch had het Europees Parlement nog kritiek op de taken van de Roemeen VIKTOR Orban, omdat het vond dat meertaligheid geen volwaardige taak was. Uiteindelijk heeft het Europees Parlement de benoeming van de twee goedgekeurd. Zij beginnen op 1 januari 2007."

Natuurlijk gaat de VRT hier opnieuw volledig de mist in. De nieuwe eurocommissaris uit Roemenie is immers helemaal niet VIKTOR Orban, maar LEONARD Orban. Viktor Orban was enkele jaren geleden wel eerste minister van Hongarije maar heeft niets te maken met de EU. Viktor Orban is trouwens een Hongaar en geen Roemeen. De VRT blijft klungelen zonder dat er koppen rollen op de redacties. Zoiets kan enkel maar bij een overheidsbedrijf. Privatiseren dus die handel!

Deze reactie verscheen ook op VRTWatch.be en InFlandersFields.eu.

Meer over de VRT-gaffels op www.vrtwatch.be.

2 Reacties:

At 12:30 Anoniem said...

Het wordt eens tijd dat die Jozef Stalin op de nieuwsredactie van de VRT eens opstapt!

Hoelang gaan we die overheidspropaganda nog moeten aanvaarden en slikken?

 
At 16:30 Anoniem said...

Vincent, als je voor elk foutje bij de VRT het ontslag moet eisen van het redactieteam of zelfs de privatisering moet voorstellen, ben je eindeloos bezig. De VRT maakt tegenwoordig de ene fout na de andere. Ons daarmee gaan bezighouden, is puur tijdverlies.

Sinds de VRT oppermachtig is in het Vlaamse medialand (de VTM en VT4 komen nauwelijks nog voor in de kijkcijferslijsten) lijkt de arrogante staats-TV zelfs geen moeite meer te doen om juiste informatie de wereld in te sturen. De VRT bewijst de gevaren van feitelijke monopolie's.

De tijd dat het VTM-nieuws vol fouten zat en het VRT-journaal de maatstaf was, is ook al zeer lang voorbij.

 

Een reactie posten