For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

De nieuwe MetaTale top-100 van Vlaamse weblogs

Vandaag las ik in de Gazet van Antwerpen een artikeltje over een nieuwe "rating" voor weblogs in Vlaanderen. Voortaan zal MetaTale wekelijks de top 100 van meest invloedrijke Vlaamse weblogs op zijn website publiceren. De lijst van MetaTale houdt geen rekening met de thema's en onderwerpen die op de blogs worden besproken en toont enkel een sortering volgens algemene invloed. De MetaTale rapporten gaan zelfs een stap verder en houden bij het berekenen van de "influence ranking" wél rekening met die thema's. Het cijfer tussen haakjes duidt overigens die "influence ranking" aan, op een schaal van 0 tot 25. Uit de Vlaamse top honderd die MetaTale heeft opgesteld, blijkt dat de weblog van Zattevrienden de meest invloedrijke in Vlaanderen zou zijn. Invloedrijke blogs kunnen via het internet anderen tot actie aanzetten. Ze lanceren trends, nieuws en technologieën. MetaTale heeft grondig onderzoek gevoerd naar het webloglandschap in Vlaanderen. Ze indexeerden een aantal sites en lieten er complexe algoritmes op los. De ranglijst zou dus op een wetenschappelijke basis samengesteld moeten zijn.

De metablog In Flanders Fields (IFF) scoort zéér goed. IFF is volgens MetaTale niet minder dan de 32ste meest invloedrijke weblog in Vlaanderen en haalt 17 op 25 als "influence rating". Ook de persoonlijke weblog van IFF-medewerker Luc Van Braekel blijft hoge toppen scheren en eindigt op de 3de plaats in Vlaanderen, met een "influence rating" van maar liefst 19 op 25. Mijn persoonlijke website Libertarian.be haalt volgens MetaTale een "influence rating" van 13 op 25. Volgens de blogmonitor Technorati behaalt mijn weblog dan weer een "authority" van 14, wat min of meer in elkaars buurt ligt.

Deze analyse verscheen ook op InFlandersFields.eu.

Meer over deze rating op www.bvlg.blogspot.com.

3 Reacties:

At 19:28 Pieter Cleppe (op IFF) said...

Wat politieke invloed betreft, zie ik slechts 2 blogs staan: lvb.net en IFF. The Brussels Journal wordt dan schromelijk vergeten, hoewel het Nederlandstalig luik er minder prominent is.

Blogs van politici, zoals Bert Anciaux, Jürgen Verstrepen en Eric Van Rompuy komen geregeld in het nieuws, maar zijn door hun aard meer policienne en minder ideologisch en dus minder invloedrijk in de ideologische discussie.

Indymedia en - wijlen - blokwatch zijn niet-liberale invloedrijke blogs. Andere?

 
At 19:29 Luc Van Braekel (op IFF) said...

Over de reden waarom The Brussels Journal niet in de top 100 staat, zie de commentaren van mezelf en Tijs Vrolix bij deze blogpost:

http://bvlg.blogspot.com/2007/11/metatale-legt-een-ei.html

Concreet: enkel de invloed in Vlaanderen wordt gemeten. Invloed in het buitenland wordt niet meegeteld. Blogs die vooral reacties losweken buiten Vlaanderen vallen dus uit de boot in deze rangschikking.

 
At 21:36 Evelyne said...

Knap werk, Vincent. Keep up the great job!

 

Een reactie posten