For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Vaclav Klaus uitgeroepen tot man van het jaar

Het Engelstalige magazine "The Bulletin" dat gretig gelezen wordt onder de grote expatgemeenschap van Brussel heeft de Tsjechische president Vaclav Klaus deze week uitgeroepen tot "Persoonlijkheid van 2009". Iedereen kent hem en zijn ideeën, en iedereen heeft over hem ook wel een mening, maar niemand zal kunnen ontkennen dat er een andere individuele persoon geweest is het laatste jaar die zo gewogen heeft op de politiek en het beleid van de Europese Unie dan Vaclav Klaus. Hij was lange tijd "the last man standing" in Europa, en ook al moest hij uiteindelijk toch inbinden en het Verdrag van Lissabon ondertekenen, toch heeft hij gedaan wat anderen niet durfden en heeft hij zijn tanden laten zien als staatshoofd van een kleine EU-lidstaat. "Hij werd gebrandmerkt tot schurk van het jaar en uitgespuwd door de EU-elite, maar in werkelijkheid bewees Klaus dat Europa een Unie is van 27 en niet slechts drie lidstaten plus 24," aldus de redactie van "The Bulletin".

Na de vele gênante momenten voor de Mandarijnen van Brussel en de zelden voorspelbare handelingen van Vaclav Klaus zullen de grote lidstaten in de toekomst wel twee maal nadenken alvorens ze weerom zullen vergeten de kleintjes mee in het bad te trekken. En ook voor Tsjechië zelf heeft Klaus achter de schermen een grote slag weten thuishalen. De "mensenrechten" die Lissabon de EU-lidstaten opdringt, zoals extra zwangerschapsverlof en verregaande stakingsrechten, zullen immers niet van toepassing zijn op zijn land. Tsjechië zal dus - samen met de twee andere slimme opt-outlanden Ierland en het VK - een enorm concurrentievoordeel ten opzichte van de andere EU-landen kunnen opbouwen. Klaus had het verdrag gelezen en zag de gevaren die erin vervat zaten. Hij stond in de branding, moederziel alleen, en vocht tegen de golven, maar uiteindelijk moest hij bakzeil halen. "Geleidelijk aan zullen de Europese leiders meer en meer de draagwijdte van Lissabon leren kennen en alle veranderingen van dat verdrag zullen stap per stap duidelijk worden". Met die woorden becommentarieerde Rob Heirbaut op de laatste top voor VRT de aanwezigheid van een tiental buitenlandministers die vergeefs binnen wilden op de top, maar dat niet mochten. Zij wisten niet eens dat Lady Ashton voortaan in hun naam buitenlands beleid zou gaan voeren... I rest my case.

Dit commentaarstuk werd ook elders overgenomen, zoals o.a. op de metablogs "In Flanders Fields, "De Vrijspreker" en "Het Vrije Volk".

Meer over dit eerbetoon aan Vaclav Klaus op www.elsevier.nl.

15 Reacties:

At 14:43 Anoniem said...

Jammer dat:
1) hij Lissabon niet heeft kunnen stoppen
2) hij het klimaatverhaal niet meer onderuit heeft pogen halen

 
At 13:20 Traveller said...

Lees de regelmatige scheldpartijen tegen Klaus op het blog van Libération "Les Coulisses de Bruxelles" en je zult vaststellen dat de Europa-boys alles zullen doen om Klaus te doen vergeten.
De "Ëuropeanen" worden zo vorstelijk betaald dat niemand van hen, buiten een kleinb aantal uitzonderingen, die gravy-train wil stoppen.

 
At 13:20 Johan Terwilghen said...

@ Anoniem

Vaclav Klaus heeft alles gegeven om Lissabon tegen te houden maar het mocht niet baten. Hij was een gebroken man op de persconferentie na het tekenen van het Verdrag. Wat had je van hem nadien nog verwacht? Dat hij opnieuw als enige politicus van formaat de klimaatnonsens zou gaan bestrijden? Ik had het ergens misschien ook nog gehoopt, maar Klaus' pijp was op . . . . en dat tweede kunnen we hem dus zeker niet verwijten.

 
At 13:20 Anoniem said...

"Geleidelijk aan zullen de Europese leiders meer en meer de draagwijdte van Lissabon leren kennen en alle veranderingen van dat verdrag zullen stap per stap duidelijk worden".

En waarom staan we dan niet allemaal met onze hooivorken en fakkels in Brussel om die bende landverraders te lynchen?

 
At 13:20 Yupie said...

Nog een geluk dat die leiders en hun parlementen Lissabon hebben ondertekend en gestemd, en dat ze dat niet hebben voorgelegd aan de bevolking die er te weinig van afwist !

 
At 13:21 BV said...

“… zullen de grote lidstaten in de toekomst wel twee maal nadenken alvorens ze weerom zullen vergeten de kleintjes mee in het bad te trekken.”

Dat is natuurlijk nog maar de vraag. Dankzij deze grondwet die geen grondwet mag heten kunnen ‘gekwalificeerde’ meerderheden besluiten nemen en de rest daarmee passeren. Ongeacht wat hun standpunt is.

Klaus is een van de weinige politici in de EU die op mijn sympathie kunnen rekenen. Jammer dat hij toch heeft gebogen voor het volksverraad van Lissabon.

 
At 13:21 Talleyrand said...

"Hij was lange tijd “the last man standing” in Europa, en ook al moest hij uiteindelijk toch inbinden en het Verdrag van Lissabon ondertekenen"

De macht van de EU criminelen reikt ver.

 
At 13:22 Hub Jongen said...

“Jammer dat hij toch heeft gebogen voor het volksverraad van Lissabon.”

Ja, erg jammer. Ik had liever gezien dat hij niet getekend had en was afgetreden als laatste stap.
Maar ik stond niet voor die verantwoording en kan makkelijk praten. Ik weet ook niet goed wat op dat moment de consequenties en/of alternatieven waren.

Hij blijft voor mij een held die ik uitermate waardeer. Ik sta dan ook achter zijn benoeming tot “Man van “het jaar”.

 
At 13:22 Hub Jongen said...

Hoe moeilijk Klaus het had, blijkt uit de tekst van zijn verklaring bij het tekenen van het document dat het verraad van Lissabon definitief bekrachtigde:

Prague Castle – 3 november 2009.

Vaclav Klaus signed Lisbon Treaty
——————————————————

Good afternoon. Good, gloomy afternoon.
Let me read to you a brief statement on the Constitutional Court ruling today.

First: I have expected this decision of Constitutional Court and I respect it even if I don’t agree essentially with its content and its arguments.

Second: I cannot agree also with its form – with its juridical quality.
The ruling of the Constitutional Court is not a neutral juridical analysis, but tendentious political pleading of the Lisbon Treaty from the side of its supporters.
It is visible on the absolutely inadequate confrontation way of elaboration and also presentation of this ruling.

Third: Above all I cannot agree with its content because by Lisbon Treaty validation, in spite of the political opinion of the Constitutional Court, the Czech Republic will lose its sovereignty.
This change today and in the future legitimates the part of our public which is not careless to our national and state existence, and which doesn’t want to reconcile with it.

Fourth: I cannot respect the Constitutional Court formula of president’s obligation to ratify this or any other international contract without any delay referring to the law of the Constitutional Court.
It is a law that deals with the Constitutional Court function, but not with presidential rights, which are done only by the Constitution.

Fifth: I declare that I signed the Lisbon Treaty today at 15.00 hours.

 
At 13:22 JP said...

Vaclav Klaus is een bijzonder mens. Daar zouden we er meer van moeten hebben op regeringsniveau.

Ik heb een boekje van zijn hand “Blauwe planeet in groene kluisters – Wat wordt bedreigd: Het klimaat of de vrijheid.”

Hij is niet naar Kopenhagen gegaan. Was zinloos volgens hem. Allemaal bekokstoofd. Is het toeval dat veel politici in de voormalige Oostbloklanden het bedrog doorzien? De Poolse minister van Volksgezondheid is bijvoorbeeld niet meegegaan in de varkensgriep-achtbaan. Zijn zij wellicht beter in staat om te zien dat het hier om een andere vorm van een totalitaire machtsverdeling gaat?

Qua drugsbeleid zijn ze ons inmiddels trouwens voorbijgestreefd.

By the way. Vaclav Havel is ook zo’n bijzondere figuur.

 
At 13:22 K. Kort said...

De Engelsen hebben een betere figuur Nigel Farage die een toespraak heeft gehouden, waarbij de heer Barroso zich op zijn pikkie getrapt voelde, eerst moest hij nog schamper lachen daarna werd hij toch een beetje zenuwachtig, hadden we hier maar een paar figuren in de regering dan zou het hier heel anders eruit zien, maar zij heben allemaal de zelfde spuit gehad schijnbaar de afdekspuit!!

 
At 13:23 JP said...

@K.Kort: Betere figuur? Nigel is politicus en geen president. Een aardige toespraak stelt hem nog boven het niveau van een Vaclav Klaus.

 
At 13:23 surfer said...

En bij Time Magazine is het Bernanke
http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1946375_1947251,00.html

Die hadden nog zo’n figuur eind jaren 30 op hun cover.

 
At 13:23 JP said...

Bernanke. Tja, dat is triest hoor. Die man vertegenwoordigt het belang van de FED en die vertegenwoordigt weer het belang van de grote bankiers. Dat is niet het belang van het volk of de economie.

Bernanke is de machtigste figuur in het Westen. Samen met zijn bancaire vrienden wordt bepaald wat er gebeurt. Zij zijn de veroorzakers van deze crisis. Zijn foto zou niet op de Time moeten prijken maar op een poster op het politiebureau: gezocht!

Zo wordt me steeds duidelijker dat de MSM de weg kwijt zijn. Riekt naar propaganda.

 
At 13:23 Anoniem said...

Zijn speach was geniaal, toen hij bezig was liepen veel van de mensen in de zaal gewoon weg. Respectloos, dom en onverantwoordelijk.

 

Een reactie posten