For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Een Nederlandse stemtest over Europa

Naar aanleiding van de Europese perikelen heb ik de stemtest van het Nederlandse politieke tijdschrift "Writers Block Magazine" op hun website eens afgelegd. Alle vragen werden in dilemmavorm gesteld en men kon de opties slechts in pakketvorm beoordelen, waardoor de nodige nuances niet mogelijk waren. Ook met de algemene geloofwaardigheid van de partijen en de politici werd geen rekening gehouden. Het resultaat van de test is dus niets meer dan een compromis en heeft uitsluitend een praktisch nut wanneer het echt op "ideologisch" stemmen aankomt. Geen enkele politieke formatie beantwoordt volledig aan iemands standpunten, althans in mijn geval toch niet. Mijn test gaf de VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) aan als mijn favoriete Nederlandse partij, op een zekere afstand gevolgd door het CDA (Christen-Democratisch Appel) en de LPF (Lijst Pim Fortuyn). Als minst geliefde partijen kwamen - niet echt onverwacht - de SP (Socialistische Partij), de PvdA (Partij van de Arbeid) en GL (Groen Links) uit de bus. Ik kan mij nagenoeg volledig vinden in de Europese standpunten (deze test gaat uitsluitend over de Europese politiek) van deze pro-angelsaksische rechts-liberale partij die zich op ettelijke vlakken als voorbeeld voor de andere Europese liberale partijen kan manifesteren.

Met dank aan het magazine Writers Block voor de analyse.

Je kan deze test ook zelf afleggen op www.writersblock.net.

2 Reacties:

At 15:03 Bert-Jan Opdekop said...

De échte Nederlandse liberalen zitten al lang niet meer bij de eerder eurosceptische VVD, die op EU-thema's veel té duidelijk met D66 samenwerkt, maar bij de ex-VVD'er Geert Wilders die trouwens bezig is met het oprichten van een nieuwe politieke partij. Ook bij de Lijst Pim Fortuyn, de groep rond Marco Pastors of de groep rond Hilbrandt Nawijn kan je waarschijnlijk nog meer liberalen vinden dan bij de VVD. Nederlanders die tegen de EU zijn, kunnen voorlopig enkel maar terecht bij de LPF of de communisten van de SP. Hopelijk komen daar binnenkort drie partijen bij, nl. die van Geert Wilders (rechts-liberaal), Hilbrandt Nawijn (populistisch-fortuynisme) en Marco Pastors (rechts-populisme).

 
At 12:41 Hein De Paepe said...

Zolang Rita Verdonk en Arend-Jan Boekestijn nog bij de VVD zitten, ben en blijf ik een enorme fan van de VVD, ongeacht de sterke punten van bepaalde verzuurde VVD-renegades ter rechterzijde van hun oude moederpartij.

 

Een reactie posten