For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

De Bolkesteinrichtlijn : een gemiste kans

Nederlands VVD-Eurocommissaris Frits Bolkestein, een naam die volgens het archaïsche Franse gepeupel niet voor niets op "Frankenstein" rijmt, stelde afgelopen jaar een baanbrekend document op dat zijn naam draagt en dat als "dienstenrichtlijn" ter stemming aan het Europees Parlement voorgelegd werd. Deze richtlijn viel aanvankelijk enkel te bejubelen omdat ze voor eens en altijd komaf zou maken met het protectionisme onder de EU-lidstaten dat de consument in West-Europa al decennialang te veel heeft doen betalen voor zijn dienstverlening. Deze "Bolkestein-richtlijn" behelsde de volledige vrijmaking van de dienstenmarkt in de EU, een doel dat we zowel in de beginselverklaring van het Benelux-, het EVKS-, het EEG- als het EU-verdrag terugvinden.

Onder druk van de oppermachtige socialistische lobby, hierin gesteund door de katholieke arbeidersbewegingen die zichzelf weerom tot ordinaire slippendragers van de linkse Geuzen degradeerden, werden er echter door allerlei sinistere organisaties in de marge van het politieke bestel amendementen uitgewerkt en via hun corrupte wereldvreemde "politieke afgevaardigden" aan de richtlijn toegevoegd. Het gevolg van deze achterhoedegevechten en van dit achterbaks neo-communistisch gedrag was de uiteindelijke goedkeuring van een zodanig verkrachte, gewijzigde en geamendeerde "dienstenrichtlijn" dat zelfs Bolkestein zijn naam niet langer aan deze richtlijn, nochtans zijn levenswerk, wou geven. Het vooruitziende liberale project van Bolkestein werd alzo gefnuikt door linkse arbeiders en meningloze katholieken. Van een krachtdadige aanpak in de EU kan er al lang geen sprake meer zijn. Dit is weerom het bewijs.

Nochtans lag de oplossing voor de hand. De eerste versie van Bolkestein was perfect. De consument zou minder betalen voor een minstens evengoede dienstverlening. De bedrijven zouden minder snel delokaliseren over de buitengrenzen van de EU heen. Buitenlandse investeerders zouden terug graten zien in het Europese economische project. Tenslotte zouden de overheden van de deelstaten door de herwonnen marktvrijheid en open concurrentie gehersensibiliseerd worden om hun regionale wetgevingen (vooral in het corporatistische Zuiden en Westen) aan te passen aan de uitdagingen van de nieuwe eeuw en de nieuwe socio-economische constellatie. Dat dit niet gebeurde en dat het levenswerk van Bolkestein op het Marxistische altaar geofferd werd zonder rationele verklaring, vind ik uitermate betreurenswaardig. Ondertussen steekt China het Verenigd Koninkrijk voorbij als wereldeconomie. Het decadente Westen is niet langer in staat om zijn posities te handhaven. Voor de EU is het afschieten van deze intrinsiek goede richtlijn dan ook weerom een gemiste kans.

Deze reactie verscheen ook op een aantal internetfora.

Meer over hem op www.fritsbolkestein.com.

2 Reacties:

At 14:33 Anoniem said...

De Nederlandse Oud-commissaris van Handel Frits Bolkestein zou zijn partij afgeraden hebben voor de introductie van de Euro te stemmen, had hij geweten dat het Stabiliteitspact niet zou worden gerespecteerd. Dat verklaarde hij gisteren op een Nederlandse TV-zender.

"Had ik toen geweten wat ik nu weet, zou ik mijn partij niet geadviseerd hebben om voor deze monetaire unie te stemmen", verklaarde Bolkestein in een Nova-uitzending, een politiek programma op de overheidsomroep.

Bolkestein is lid van de liberale partij in Nederland (VVD) en ligt aan de basis van een omstreden richtlijn over de liberalisering van diensten in de EU. Hij deed deze uitspraken twee weken voor een raadplegend referendum in Nederland waarin de nee-stemmen het volgens de laatste peilingen zullen halen.

De onderwaardering van de oude munt, de gulden, bij de conversie van de euro is één van de belangrijkste onderwerpen in de campagne van het nee-kamp.

Bolkestein blijft potten breken. Zet hem op Fritsy.

 
At 11:09 Anoniem said...

Het verzet tegen de Bolkesteinrichtlijn begon in Wallonië, aldus Bolkestein zelf, afgelopen donderdag in Brussel. De PS wou zich profileren tegen de liberalen, maar om de regering niet in gevaar te brengen deden ze dat door zich op een externe vijand te richten: de Bolkestein-richtlijn. Het Waals-socialistische verzet waaide snel over naar Parijs. Zelfs premier Verhofstadt verdedigde de afzwakking van de Bolkesteinrichtlijn met het argument dat "sociale dumping" moest tegengegaan worden. Dit terwijl de richtlijn enkel over zelfstandigen en vrije beroepen gaat, en niet over werknemers.

 

Een reactie posten