For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Sterke schouders onder de toekomst






Deze banner werd door de Vlaamse Liberalen en Democraten gemaakt naar aanleiding van de lokale verkiezingen.

Meer informatie over één van de kandidaten op www.vincentderoeck.be.

2 Reacties:

At 00:24 Anoniem said...

Ik was aanwezig op de openingsmeeting waarop deze spreuk gelanceerd werd en merk dat de partij een nieuwe adem heeft gevonden. Positief nieuws voor het liberalisme! Alleen zullen mensen als ons het verschil dan ook het verschil moeten maken bij de discussiedagen, en niet zoals gewoonlijk vanop afstand de boel afkraken...

 
At 12:03 Anoniem said...

Ik vind het alleen vreemd dat de VLD spreekt over "noodzakelijke hervormingen" maar wel kritiek heeft op Duitsland waar men reeds een pak verder staat met die noodzakelijke hervormingen. Enerzijds lijkt het er op dat de VLD de mensen wil waarschuwen voor een rooms-rode regering, omdat die de sociale zekerheid wil afbreken maar anderzijds heeft VB het gedaan omdat zij zogezegd (want dat klopt niet) de "noodzakelijke" hervormingen in dit land zouden willen tegenhouden.

"Kappen in de sociale voorzieningen, de belastingen massaal verhogen, en de pensioenen optrekken naar 67."

"Kritiek was er ook op het Vlaams Belang. Die partij steunde openlijk de stakingen tegen het Generatiepact en heeft zich "als geen andere partij verzet tegen de noodzakelijke hervormingen", zo klonk het."

Ik vind een mosselen nog vis visie waar alle partijen vandaag de dag inclusief het VB meester in zijn geworden. Het enigste wat verschilt is de saus waarmee het liberaal recept wordt opgediend.

"Hardwerkende Vlamingen tussen 25 en 55 jaar. "

Ik vind dit een wat vreemde afbakening gezien de discussie om het brugpensioen op te trekken en de activiteitsgraad van ouderen te verhogen. Aan de andere kant vergeet men ook de tienduizenden jongeren die tussen 18 en 25 hard werken, hetzij door te studeren hetzij door reeds actief te zijn op de arbeidsmarkt aan die leeftijd. Ik begrijp niet echt goed welk signaal de VLD hiermee naar die groepen in de samenleving wenst te geven. Ook het feit dat senioren een steeds belangrijkere electorale factor zijn is iets waarmee partijen rekening moeten houden. In de marketing is de groep tussen 25 en 55 die met het meeste geld te besteden en dus het interessants maar in de politiek is iedere stem evenveel waard. Ik weet het niet. Misschien is dit maar een onderdeeltje van het VLD totaalpakket en vergis ik me.

 

Een reactie posten