For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Neen tegen lokale pestbelastingen !

Jong VLD roept de gemeenten op om geen nieuwe pestbelastingen door te voeren. De nieuwe gemeentebesturen zijn aan de slag gegaan. De eerste drie maanden van hun beleid zit erop. Het wordt echter steeds meer duidelijk dat vele gemeenten hun toevlucht nemen tot nieuwe belastingen voor het spijzen van de kas. Deze belastingen zijn dikwijls absurd en een rem op economische of technologische vooruitgang. Afgelopen week liep het weer de spuigaten uit. Zo voerde de gemeente Kontich een vestigingstaks van 6,000 euro in, aangevuld met een bijkomende belasting van 1,500 euro. Ook voerde Kontich een nieuwe belasting op nachtwinkels in. Deze belastingen zijn een rem op economische groei.

Gesteund door het Vlaams Belang krijgt deze belasting ook een racistisch ondertoontje. Olivier Mangain, burgemeester in Sint-Lambrechts-Woluwe, maakt het nog gekker. Hij voert een jaarlijkse belasting in op de relaisantennes van mobilofonie, en antennes voor het elektronisch doorsturen van gegevens. Deze belasting bedraagt 4,000 euro, en wordt jaarlijks met 2% geïndexeerd. Met het stijgend succes van draadloos internet en WIFI/WAP hebben de gemeenten ook de technologie als belastingsobject ontdekt. Deze belasting is dan ook waanzinnig en een rem op technologische vooruitgang.

Er bestaan talloze voorbeelden in verscheidene gemeenten van dergelijke onzinnige belastingen die een rem plaatsen op economische of technologische vooruitgang. Jong VLD roept dan ook alle nieuwe burgemeesters en schepenen op om te onderzoeken welke pestbelastingen er in zijn of haar gemeente bestaan en deze zo snel mogelijk af te schaffen. Daarnaast zouden beleidsmakers zich moeten engageren om geen nieuwe pestbelastingen in te voeren.

Dit persbericht van Edward Roosens verscheen in een aantal kranten.

Meer soortgelijke jongliberale opinies op www.davidneyskens.be.

2 Reacties:

At 01:18 Xavier Meulders (op IFF) said...

Over welke Vlaamse liberalen heb je het? :-)

 
At 13:07 Isabelle said...

Inderdaad Xavier, een zéér goede vraag. Waar halen de VLD'ers nog de pretentie vandaag om zichzelf "liberaal" te noemen. De Cassandra-groep rond Jean-Marie Dedecker is tenminste nog écht liberaal, zoals ook de denkgroep WorkForAll moest toegeven:

http://www.workforall.org/drupal/?q=en/node/61

 

Een reactie posten