For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Didier Reynders wint Blauwe Kei 2008

Op zaterdag 10 mei organiseert de Jong VLD Groot-Antwerpen voor de 22ste keer haar jaarlijks “Gala van de Blauwe Kei”. Op deze gala-avond huldigen zij traditioneel een aantal personen omwille van hun inzet voor het “blauwe” gedachtegoed doorheen het afgelopen jaar. Het Gala van de Blauwe Kei, editie 2008, vindt plaats in de foyer van de Bourlaschouwburg te Antwerpen. Jong VLD Groot-Antwerpen, waarvan ondergetekende al jarenlang bestuurslid is en recentelijk als penningmeester verkozen werd, heeft de eer om dit jaar Didier Reynders, vice-premier, federaal minister van financiën en MR-partijvoorzitter, en Marc Van Den Abeelen, Vlaams parlementslid, te huldigen met respectievelijk de “Blauwe Kei” en het eerbetoon van “Immer Hardwerkende Parlementair”. De winnaars van 2007, Guy Verhofstadt en Yolande Avontroodt, zullen deze prijzen aan hun opvolgers uitreiken. In het verleden wonnen zo ook al Ludo Van Campenhout, Dirk Van Mechelen, Marino Keulen en Leo Delwaide deze prijzen.

Bij elke gala-avond hoort traditioneel een “balboekje” met daarin o.a. een korte voorstelling van alle relevante personen. Ook uw dienaar wordt daarin op een ludieke manier als volgt voorgesteld:
Een student rechten en politieke wetenschappen in Leuven, met een verleden in Namen, een politiek ideologisch raspaard, een toneelspeler, zowel op de planken als in het dagelijkse leven, een drinkebroer in menig studentenclub, een enthousiast voorvechter van een minimale staat, sterke burgerrechten, individualisme en vrijheid, bijwijlen eerder een toogrevolutionair, een recreatief tennisser en golfer, een gewezen voetbalscheidsrechter, en een Antwerpenaar in hart en nieren, Vincent De Roeck is van vele markten thuis. Geboren in 1985, werd hij in 2003 politiek actief, van zodra hij dus de wettelijke meerderjarigheid bereikt had.

Vincent De Roeck rolde in de liberale beweging zoals elke andere naïeve jongere in een sekte binnensukkelt: hij wist aanvankelijk gewoon niet beter, en na enige tijd bleek hij wel degelijk zeer goed te kunnen aarden in die omgeving. Zo geschiedde het dus ook met hem.

Geïndoctrineerd met libertaire ideeën, wereldsheid, leergierigheid en een gezonde anarchistische kijk op de samenleving, engageerde hij zich doorheen de jaren in alles wat maar enigszins liberaal genoemd kan worden: van het Liberaal Vlaams Studentenverbond over de Jong VLD tot de internationale liberale beweging rond LYMEC en IFLRY. Ook partijpolitiek is hij actief, en in oktober 2006 was hij kandidaat voor VLD-VIVANT in de lokale verkiezingen in Berchem. Zonder succes weliswaar, maar dat had hij verwacht. Niet enkel Berchem was nog niet klaar voor de recht-door-zee-mentaliteit van Vincent De Roeck, ook hijzelf was op zijn 21ste nog totaal niet klaar voor de échte politiek. Wat toen niet was, kan natuurlijk nog wel komen.

Een graag geziene gast op evenementen van denktanks in Brussel, een volksmenner, volgens sommigen een populist, een manusje-van-alles op organisatorisch vlak, een internationalist, ofschoon sterk Eurosceptisch, de oprichter van enkele nieuwe politieke initiatieven zoals de Mises Youth Club, een veelvuldig seminarieganger in de Verenigde Staten, een vertrouweling van het Stockholm Network en een publicist voor menig magazine en internetproject, Vincent De Roeck is niet aan zijn proefstuk toe. De vrije markt is zijn credo en de emancipatie van het individu zijn queeste, los van overheidsinvloed of socialistische herverdelingsmechanismen.
Deze voorstelling van Vincent De Roeck verscheen ook in het balboekje van het Gala van de Blauwe Kei 2008, alsmede op de websites van Jong VLD Berchem en Jong VLD Groot-Antwerpen.

Meer over dit evenement op www.jongvldantwerpen.be.

4 Reacties:

At 14:00 Hugo said...
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.  
At 14:02 Hugo said...

Haha, wat een komieken toch bij die Jong VLD... NOT!

 
At 22:14 B. said...

Jaja, Vincent, ik herken je erin! Vooral dan "een drinkebroer" en "bijwijlen eerder een toogrevolutionair" :-)

 
At 14:57 Thomas said...

Wat is er toch aan de hand met de jonge liberalen uit Vlaanderen tegenwoordig? Waar is de tijd dat men politici eer bracht op braderijen of barbecues, of pensenkermissen, of waar is de tijd dat men politici voortdurend het vuur aan de schenen legde in de hoop om hun machtsgeile verwatering van hun principes te kunnen kenteren? En sinds wanneer kijken de jonge liberalen uit Vlaanderen uitsluitend maar naar de andere kant van de taalgrens in hun zoektocht naar liberale verdienstelijken? Waar is de tijd dat de jongliberalen even radicaal Vlaams waren dan de VU of de CVP? Waar is de tijd dat Jong VLD en VLD nog voor confederalisme en republikanisme stonden?

 

Een reactie posten