For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Unite for Communist Change? No thanks!

De ganse avond staan alle televisieprogramma's hier in het teken van de veredelde landdag-picknick "Unite for Change" die vandaag plaatsgevonden heeft in het dorpje Unity in de Amerikaanse staat New Hampshire. Hillary Clinton en Barack Obama riepen alle democraten op tot éénheid en steun tegen John McCain. Gesterkt door de meest recente polls die Obama momenteel op 39 kiesmannen van een meerderheid in het kiescollege zouden brengen, heeft nu ook Clinton beslist om achter de kandidatuur van deze zwarte uit Illinois te staan. Of ze alsnog hoopt op het ticket als vice-president is niet zeker, maar natuurlijk wel voer voor de pundits.

Dat Obama in de VS, en ook in Europa maar dat is natuurlijk irrelevant voor een nationale Amerikaanse verkiezing, "hot" is en dat zijn loze slogans rond "change we can believe in" het goed doen bij de bevolking, bleek vandaag uit mijn bezoek aan Washington D.C. met het toeristentrammetje waarop zeven personen van verschillende reisgroepjes getooid waren met Obama-petjes, vijf zwarten en twee blanken, en dat niemand een McCain-ornament tentoonspreidde. En ook al bevat elke reclameblok wel een McCain-promotiefilmpje, hij kan hier maar geen komaf maken met zijn oud imago. Natuurlijk is dit misschien niet representatief voor de échte Amerikaanse kiezersdoorsnede, maar dat is wel wat ik hier vandaag ervaren heb.

In "The Politico", een gratis politieke duidingskrant in D.C., van vandaag werd de mat uitgeveegd met Clintons oprechtheid omtrent de "unite for change" rally in New Hampshire vandaag. Ook het feit dat deze rally plaatsvindt op dezelfde dag als de plenaire zittingen van de Senaat, zoals vandaag bleek uit de wapperende vlag boven de linkervleugel van het Capitool, en beide Democratische senatoren daar dan ook niet op aanwezig waren, werd door "The Politico" gehekeld. Volgens die gratiskrant hangt van het succes van Barack Obama, en de steun daarin van de Clintons, de politieke toekomst van Hillary zelf af, en wat nog moeilijker vatbaar is, de politieke nalatenschap van Bill Clinton.

Hillary heeft de nominatie verloren en zit op zwart zaad - wel kon ze vandaag enkele duizenden dollars triomfantelijk aan de campagne van Obama schenken. Ook binnen de partij is ze niet meer even ongenaakbaar als enkele maanden geleden. Als zij Obama zou blijven schofferen, en hij in november zou winnen, zou haar eigen carrière finito zijn. Moest Bill Clinton Obama niet steunen uit wraakgevoelens of persoonlijke spelletjes, dan riskeert hij het predikaat "de zwartste president uit de geschiedenis" te verliezen, en dat is nog steeds één van de belangrijkste hoekstenen van zijn presidentiële nalatenschap.

Op "Fox News" waren ze vanavond andermaal duidelijk: wil Obama écht "change" in Washington en wil hij écht de "independents" aanspreken, dan moet hij zich niet teveel met Hillary inlaten want zij is, aldus de Fox-commentator van dienst, "the most leftist member of the U.S. Senate". De neutralere CNN- en CBS-berichtgeving bracht de onderlinge conflicten binnen de Democratische achterban onder de aandacht. Tijdens de speech van Hillary in Unity overstemde een aanzienlijk deel van de toehoorders het staccato Obama!-geroep met de weinig verhulde slogan "Hillary for President!", en een poll van CNN gaf aan dat nog steeds 37% van de Clinton-kiezers niet op Obama zouden stemmen.

Bill Clinton gaf verstek voor de bijeenkomst, want hij was nog in Londen voor de 90ste verjaardag van Nelson Mandela. Ook de afwezigheid van Bill Clinton werd door de analisten aangehaald als een miskenning voor Obama's campagne, net als de ironische uitlating van Clinton dat hij "vooral Obama's klimaatplan wil steunen, want dat het beter is dan dat van McCain". Volgens CNN staat Obama amper voor 7% meer CO2-reducties dan McCain... Het is, ondanks alles, dus nog steeds geen éénheid, en dat dit aan blijft houden, is stilaan de laatste hoop voor McCain geworden, want als iemand de verkeerde race gevoerd heeft, is hij het wel. Hij heeft de maanden voorsprong verkwanseld en Obama, ondanks de smerige voorverkiezingen, op onhandige wijze in stelling gebracht voor het presidentsschap in november.

Het blijven interessante tijden, zeker als men in het hart van de Amerikaanse politiek kan verblijven in deze periode en alles op straat aan den lijve kan ondervinden, maar ik vrees toch dat we in november na acht jaar Republikeins bewind een Democraat aan de macht gaan hebben, met alle nefaste gevolgen van dien, al dan niet met cryptocommuniste Hillary Clinton aan zijn zijde. Nu stelde Wolf Blitzer ons vanavond wel ergens gerust: ook in 2004 leidde John Kerry in alle peilingen, maar uiteindelijk ging hij toch kansloos de boot in.


My personal conclusion: "Unite for Communist Change? No thanks!"

Meer over Barack Obama en Hillary Clinton op www.uniteforchange.com.

4 Reacties:

At 14:34 Anoniem said...

Inderdaad Vincent, Obama is gewoon een communist. En ook zijn vrouw weet van wanten, althans zo getuige dit YouTube-filmpje...

http://www.youtube.com/watch?v=GMLeamM7Jkk&eurl=

 
At 07:08 Anoniem said...

@ Vincent

Ben je zeker dat je dat goed gehoord hebt op Fox News? Want Hillary Clinton heeft niet de reputatie van "the most leftist member of the US Senate" te zijn. Die reputatie behoort eerder bij Obama, althans onder kenners (en specialisten die 'rapportjes' uitdelen omtrent voting records in de Senate), terwijl Hillary ergens in het 'midden' onder de Democraten valt. En zo wordt dat ook doorgaans door Fox commentators vertelt.

Nog een ander puntje. Je verwijzing naar het gevaar van een "Democraat aan de macht te hebben" is een beetje misleidend. In tegenstelling met Belgie is "de macht" in de VS verdeeld tussen het parlement (Congress) en het Presidentschap Het is goed mogelijk dat Obama kan winnen in November, maar dat de Republikeinen terug het parlement veroveren over de komende twee jaren, of omgekeerd. Het echte gevaar is natuurlijk dat beide 'machten' in de handen van dezelfde partij vallen. Dat is het echte gevaar van Obama in November. Machtsversnippering, en 'impotentie' van het parlement, zijn doorgaans meer goed dan slecht.

Overigens een goede rapportage. Maar, alles is nog niet verloren. Dat toeristentrammetje in DC is, zoals je zelf schrijft, waarschijnlijk niet representatief voor de kiezersdoorsnede. En de opiniepijlingen geven de 'normale' achterstand weer van de presidentskandidaat van de partij die nu in het Witte Huis zit. We zitten nu in de 'kalme periode', na de primaries en voor de twee grote partij Conventions later deze zomer, en pas in September-October zal het echt politiek 'heet' worden. Alles is nog goed mogelijk.

Tenslotte, je verwijzing op het einde naar "crypto communiste" en het plaatje over de "maakbare samenleving", suggereren dat je eerder vreest voor de binnenlandse gevolgen van een Obama overwinning. Voor mij is het juist omgekeerd, ik maak me meer zorgen over een Obama overwinning voor de rest-van-de-wereld. Ook al kunnen en willen velen in die wereld dat niet erkennen, de gevolgen van een 'zwak' Amerikaans buitenlands beleid, of een herhaling van de Carter years, gaat (weer) aan velen hun vrijheid kosten. Ook al zullen ze dat bij De Standaard en De Morgen wel niet willen weten.

 
At 04:58 Anoniem said...

Hillary is links maar zij beweert gematigd te zijn. Obama is een linkse, Moslimsympathisant en haat witte mensen.

 
At 04:58 Anoniem said...

Hillary is a leftist but she pretends to be moderate. Obama is a leftist, Muslim sympathizer and hates white people.

 

Een reactie posten