For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Heeft Barack Obama de presidentsverkiezing gestolen?

Op deze map van de Verenigde Staten zien jullie de uitslag per county. Dit toont aan hoe links door de verstedelijking en de massamigratie van socialistische buitenlanders naar bepaalde geconcentreerde grootsteden de presidentsverkiezing gestolen heeft. John McCain won immers in het overgrote deel van het land.

Meer over deze presidentsverkiezing op www.realclearpolitics.com.

22 Reacties:

At 18:27 Geert Van Nauwelaerts said...

Vincent, wat is je punt hier eigenlijk? Obama heeft niets gestolen. Democraten staan gewoon sterk in dichtbevolkte gebieden, Republikeinen niet. Die scoren beter op het platteland. Obama won met 5 miljoen stemmen meer dan McCain, los van de geografische concentratie van de Obama-kiezers. Dat is dan toch geen diefstal, of zie ik het verkeerd?

 
At 21:21 Thibault said...

Bewijst dit niet dat de wereldvreemde "rednecks", afgesloten van de buitenwereld, het overgrote deel van McCain's kiespubliek uitmaken?

 
At 02:12 Tyr said...

Wat een achterlijke desinformatie weer. Die grote rode vlekken vormen vooral de grote binnenlandse gebieden met een zeer lage bevolkingsdichtheid.

Klik hier voor een correctere kaart, met oppervlakte gecorrigeerd voor aantal inwoners en met kleurschakeringen van blauw naar rood om beter de tendenzen te kunnen zien.

Vergelijk ook vooral met de kaarten voor 2004 van dezelfde auteur.

 
At 15:10 Marc Vanfraechem (op IFF) said...

hij lijkt het inderdaad vooral goed gedaan te hebben in woestijngebieden, als ik deze "map" zie.

 
At 15:11 Evelyne said...

@ MVF

Je bent kennelijk geen krak in aardrijkskunde. In woestijnstaten als New Mexico, Zuid-Californië, Colorado en Arizona gaan beide partijen gelijk op. Enkel Utah, Texas en Nevada kleuren inderdaad woestijnrood, maar ja, je kan miljoenensteden als Las Vegas, Salt Lake City, Houston en Dallas toch moelijk afdoen als irrelevant omdat ze in de woestijn liggen...

 
At 15:11 Evelyne said...

Daarbij denk ik ook dat Vincent deze map vooral als satire publiceert en om mensen even duidelijk te maken dat Obama géén landslide victory gehaald heeft. En niet omdat hij de vraagstelling affirmatief zou beantwoorden. Daar is hij te slim voor. En ook de stemaantallen zijn duidelijk: Obama heeft met ruime voorsprong gewonnen. Vooral in stedelijke gebieden.

 
At 16:09 Marc Vanfraechem (op IFF) said...

inderdaad, in die zin een traditionele uitslag: steden meest voor de democraten, platteland voor de republikeinen.

 
At 11:50 Marc Huybrechts (op IFF) said...

Enkele losse punten

1) Een mooie kaart, Vincent. Het bewust gebruik van het provocerende woord "stelen" is maar een deel van de waarheid. McCain heeft ook zijn deeltje bijgedragen tot het "laten stelen". En de libertijnse Barr heeft daar ook toe bijgedragen. Geen nood, binnen 4 jaren ziet die kaart er waarschijnlijk terug meer rood uit. Remember 1980 (na 4 jaren Jimmy Carter)?

@ Evelyne

"Ruime Voorsprong"? Ja en nee. Was het nu finaal 52-48, of 53-47? Is dat "ruim", of is dat normaal in een democratie?

@ Thibault

Nee, dit bewijst dat helemaal niet. U zit duidelijk opgescheept met aangekweekte vooroordelen tegenover "rednecks", vermits u ze "wereldvreemd" noemt. Men kan gemakkelijk de wereld als 'toerist' (of als politieker) aflopen en zo ideologisch-gevangen zitten dat men echt "wereldvreemd" blijft. Of men kan zelfs thuis blijven en zich laten informeren door de naief-linkse media, en dus wereldvreemd blijven. Ik speel af en toe tennis met enige 'rednecks' die de wereld beter 'echt kennen' dan Louis Michel of Karel De Gucht. Er zijn ook indicaties dat McCain verloren heeft omdat er teveel "rednecks" NIET zijn komen opdagen. Blijkbaar konden zij zichzelf er finaal niet toe overhalen om voor die 'verrader' McCain te stemmen. Tja, dat is natuurlijk 'dom' - want puur emotioneel en niet rationeel - en in die specifieke zin waren die afwezige rednecks wel "wereldvreemd". Maar, ik vermoed dat dat niet is wat u meende te zeggen.

 
At 17:37 Marc Huybrechts (op IFF) said...

@ Thibault

Als men de kiezers onderverdeeld in leeftijdscategorieen dan vallen twee feiten op: Obama heeft ongeveer twee derde van de stemmen van 'jongeren' gewonnen (ruwweg beneden 30 jaar), maar hij verloor in de categorie van de ouderen (ruwweg boven 60 jaar).

In het algemeen kan men zeggen dat jongeren - ceteris paribus - meer "wereldvreemd" zijn dan ouderen, in de zin dat jongeren meer geneigd zijn van enthoesiast te parroteren wat ze horen bij media en 'onderwijzers', en dat ouderen doorgaans beter weten hoe de wereld echt 'werkt' of 'eruit ziet'.

Men kan deze verkiezingsuitslag evenals rednecks oneindig bediscussieren, maar uw woord "wereldvreemd" was ongelukkig gekozen.

 
At 00:32 Traveller (op IFF) said...

@ Thibault

Dacht je dat de amerikaanse verkiezingen over de "wereld" gingen? Dat zou dan de eerste keer geweest zijn.
Het ging over de VS en daar weten die "rednecks" meer over dan U.

 
At 00:32 Marc Huybrechts (op IFF) said...

@ Vincent

In feite is Alaska geografisch veel groter (minstens 10 keer), in relatie tot de rest van de VS, dan deze kaart weergeeft. In die zin onderschat de kaart de McCain strength op geografisch vlak.

De relatieve omvang van Hawaii lijkt min of meer correct te zijn.

 
At 13:56 Anoniem said...

Barack Obama = marxist!

 
At 13:58 Vincent De Roeck said...

Op IFF postte ik deze week ook nog onderstaande twee YouTube-filmpjes met wat commentaar.

http://www.youtube.com/v/l46t_nrySg4&hl=nl&fs=1

Glenn Beck is de derde meest beluisterde radiopresentator van de Verenigde Staten en ook zijn dagelijks duidingsprogramma op CNN is in de Verenigde Staten zéér populair. Beck is een libertarischgezinde conservatief en niet per toeval één van mijn meest geliefde mediapersoonlijkheden. Enkele jaren geleden interviewde hij mijn andere held Ron Paul al in zijn show en toen bekende Beck meteen al het volgende: “Ik beschouw mezelf als libertarisch Republikein, maar in vergelijking met u lijk ik Voorzitter Mao wel.” Glenn Beck tekende in oktober een contract van 50 miljoen USD voor vijf jaargangen van zijn show op “Fox News” vanaf 1 januari 2009. Prompt werd zijn show op CNN afgevoerd en werd Beck aan de deur gezet. Tot in januari krijgt Beck een gastsegment binnen “The O’Reilly Factor” van Bill O’Reilly. "Fox News" ontpopt zich dus nog meer als conservatieve nieuwszender en CNN wordt verder in de linkse hoek geduwd.

Glenn Beck is een voorstander van de goudstandaard, van een minimalistische overheid, van een strikt constitutionalisme en van verregaande individuele vrijheid. Verder pleit hij voor het afschaffen van de inkomstenbelasting en stelt hij alles in het werk om de politieke correctheid te bekampen. Als socialistenhater en wapenliefhebber is hij een “lifetime member” van de NRA en mocht hij op hun conventie in Louisville enkele maanden geleden zelfs de “keynote speech” geven. Beck was ook één van de weinige pundits die Sarah Palin tot op het einde is blijven steunen en momenteel vastberaden is over haar presidentsaspiraties in 2012. Glenn Beck heeft een grondige hekel aan Barack Obama en vreest met recht en rede dat diens presidentsschap zal uitgroeien tot een Marxistische dictatuur. Als afscheidscadeau voor CNN toonde hij in één van zijn laatste shows bovenstaand filmpje waarin hij Obama en diens personencultus op meesterlijke wijze in beeld wist te brengen als communistisch, en dat op de tonen van het Sovjet-volkslied.

http://www.youtube.com/v/s66bTshO1jM&hl=nl&fs=1

Deze week stootte ik per toeval op een interview van Ron Paul door wijlen Tim Russert in zijn televisieshow "Meet the Press" waar het libertarische congreslid uit Texas niet goed uitkomt. Het interview dateert al van december 2007 maar was tot voor kort volledig aan mijn neus voorbijgegaan. Ron Paul cultiveert het imago van "Dr. No" als het op wetten aankomt die federaal geld naar deelstaten doorsluizen tot zelfs in het absurde toe. Ron Paul stemde bijvoorbeeld tegen de federale "relief funds" voor Louisiana na de Katrina-ramp omdat in zijn optiek niet alle Amerikanen moeten opdraaien voor de risico's van enkelingen die per se aan de orkaankust willen wonen. Tim Russert doorprikt dat imago met harde feiten en somt een hele resem federale maatregelen (inclusief federale geldtransfers) op die het kiesdistrict van Ron Paul ten goede zijn gekomen. Ron Paul blijft in mijn ogen nog steeds "onze man" in Washington, daar niet van, maar zijn aureool blinkt kennelijk toch ook niet zo mooi als gedacht.

 
At 14:00 Anoniem said...

Barack HUSSEIN Obama zou beter eens naar Texas komen. We all remember Jack Kennedy...

 
At 16:19 Evelyne said...

Vincent, dit valt me een beetje tegen. Het is toch niet omdat Ron Paul's district federaal geld krijgt, dat Ron Paul dat gesteund heeft. integendeel. RP stemde vaak tegen zulke transfers. dat was net de reden voor kranten als de Galveston County News om in de GOP-primaries uitdager Chris Peden ipv Ron Paul te endorsen.

 
At 16:20 Lode Cossaer (op IFF) said...

Ik mis inderdaad, net zoals Evelyne, een bewijs dat Ron Paul voor die wetten heeft gestemd?

 
At 16:59 Matthias E. Storme (op IFF) said...

Deze kaart is interessant, maar er zijn er 2 andere die nog interessanter zijn:

1. een vertekende kaart waar de bevolkigsdichtheid mee wordt opgenomen. je vindt ze als de 5e kaart op http://www-personal.umich.edu/~mejn/election/2008/

2. Een kaart van de counties waarin de kleur verschuift naargelang de percentages, en waar dus vele gebieden een tussenkleru hebben. De 6e kaart op http://www-personal.umich.edu/~mejn/election/2008/

De zevende kaart aldaar combineert deze 2.

 
At 17:31 Anoniem said...

McCain / Obama, de winnaar blijft NWO. Alleen Obama is een betere salesman voor het gehele projectt

 
At 12:20 simon said...

Vincent, hier is wat RP er zelf over zegt:
http://www.lewrockwell.com/paul/paul453.html

Nog steeds " the most honest man in Congress" (zoals McCain hem ooit zou betitteld hebben) dus.

 
At 12:20 Anoniem said...

Ron Paul 4 PRESIDENT!

 
At 12:21 Anoniem said...

Schitterend filmpje van Obama. Lekker 1984...

 
At 17:18 Anoniem said...

Eén van de bizarre feiten die aan het licht kwamen bij de Obama-verkiezing is dat de top 5%-verdieners in de VS voor 55% voor Obama hebben gestemd. Dit ondanks dat Obama duidelijk gezegd had dat hij uitgerekend bij die groep de belastingen aanzienlijk zou verhogen. Als mogelijke hypothese wordt hier opgegeven dat die groep onder de huidige crisis het meeste geld heeft verloren, en ervan uitgaat dat Obama meer dan McCain de crisis kan sturen. Hoe dan ook, het blijft een vreemd fenomeen....

Frans V.

 

Een reactie posten