For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Drie films die je ogen zouden moeten openen...

De documentaire "The Soviet Story" van de Letse schrijver-regisseur Edvins Snore werd vanuit de UEN-fractie in het Europees Parlement gefinancierd. Deze documentaire van 85 minuten kan je hierboven integraal bekijken. De film "The Soviet Story" won ettelijke filmprijzen en oogstte ook lof in media zoals de "Wall Street Journal" en "The Economist". De documentaire werd mij aangeraden door een Estse vriend van mij, de libertariër Paul Vahur, en gisterenavond had ik eindelijk wat tijd om deze te bekijken. Ik was ronduit geschokt.De film doorprikt een hele resem valse ideeën die we over WO-II hebben en waarschuwt Europa voor de gevolgen van socialisme en/of communisme. Jozef Stalin moordde 7 miljoen Oekraïeners uit in de winter van 1939, meer dan een miljoen meer dan in de ganse Nazi-Holocaust, en ook Karl Marx, Frederik Engels en Bernard Shaw schreven racistische pamfletten en riepen op tot etnische zuiveringen. Verder toont de film de sterke historische, propagandistische en ideologische gelijkenissen tussen het Nazisme en het Communisme, en benadrukt "The Soviet Story" ook de nauwe vriendschap en frequente samenwerking tussen Hitler en Stalin. Het geheel wordt gestaafd met authentieke foto's en beelden, en met rapporten uit de geheime Sovjetarchieven die pas recent openbaar gemaakt werden en nog niet wijd verspreid zijn. "The Soviet Story" is zeker een absolute aanrader!De Amerikaanse filmmaker James Tusty brak in 2006 met zijn film "The Singing Revolution" pas echt door in de Baltische Staten. Deze film mocht dan al wel op een langgerekte herwerking van de Casablanca-scène waarbij de Fransen met hun "La Marseillaise" in "Rick's Café Américain" het Duitse marslied "Die Wacht Am Rhein" overstemmen lijken, in tegenstelling tot die film is deze tenminste gebaseerd op waargebeurde feiten. De Baltische Staten wonnen hun onafhankelijkheid begin jare'n '90 door al zingend op straat te komen en de Sovjet-bezetters uit te dagen. Joel Alas besprak deze film uitgebreid in "The Baltic Times".Enige tijd geleden woonde ik in de Metropolis-bioscoop van Antwerpen de avant-première bij van de Hollywoodfilm "Defiance" met Daniel Craig in de hoofdrol. Deze vertoning werd georganiseerd door het magazine "Joods Actueel" en zowat iedereen die de joodse gemeenschap en Israël een warm hart toedraagt, was daar ook op aanwezig. Deze blockbuster belicht als allereerste het leven van de joodse partizanengroepen in Nazi-bezet Oost-Europa en doorprikt definitief de valse idee-fixe alsof alle joden zich door de Nazi's als makke lammeren naar de slachtbank hebben laten leiden en laten afslachten. Alleen al daarvoor is deze film de moeite waard. Voor een recensie verwijs ik jullie graag door naar Verzet.org.

Dit commentaarstuk verscheen ook bij In Flanders Fields.

Meer over de Sovjet-misdaden op www.kopanski.latnet.lv.

15 Reacties:

At 12:40 Vincent De Roeck said...

http://www.youtube.com/v/V04_jepi97Q&hl=nl&fs=1

Dit clipje van Thomas Rossmeissl is misschien minder artistiek en mainstream dan de andere drie, en ook het thema van deze video is totaal anders, maar toch vind ik ook deze montage best te pruimen. Rossmeissl compileert hier enkele EU-feiten en statistieken met gekende beelden van Europese Parlementsleden die 's ochtends in Straatsburg de registers nog afteken, zo honderden euro's aan boni en zitpenningen opstrijken, en dan gewoon rustig naar huis vertrekken. Ondertussen heeft de Euroscepsis in het Verenigd Koninkrijk volgens "The Economist" al meer dan de helft van de burgers besmet en zijn het ook elders bijna enkel Eurokritische acties die nog de pers halen.

 
At 12:45 Traveller (op IFF) said...

@ Vincent

Die films zijn uiterst interessant vooral voor de nieuwe generaties die de Baltische en Oekraïense geschiedenis niet kenden en zeker niet op school hebben geleerd.
De vergelijking Nazisme/Communisme/Staatsdictaturenis voor mij automatisch allemaal één pot nat.
Trouwens onze maatschappij gaat dezelfde kant uit, misschien niet zo brutaal maar dat kan nog komen aangezien het politieapparaat en het gerechtsapparaat volledig ten dienste staan van hun broodheren, de 3 x heilige staat.

 
At 12:46 Marc Vanfraechem (op IFF) said...

En dat "volledig ten dienste staan van hun broodheren", beste Traveller, zal dan niet in de laatste plaats het werk zijn geweest van de VLD, met haar kopstuk G.Verhofstadt, die eerst wél enige Manifesten schrijft, maar verder elke vorm van Scheiding der Machten veracht ...van zodra hijzelf de Uitvoerende Macht in handen heeft.

 
At 12:46 Traveller (op IFF) said...

Beste MVF, volledig akkoord maar in mijn ogen is Verafstoot de grootste co-socialist van België en omstreken.
Wiens brood men eet... en dat geldt ook voor die windhaan.

 
At 12:46 Vincent De Roeck said...

"Kleine Eurosceptische partijen domineren het EU-debat," was de kop van de Londense avondkrant "The Evening Standard" gisteren, en daarmee doelde zij vooral op de alomtegenwoordigheid van UKIP en de BNP in de Britse pers, maar ook Libertas krijgt deze dagen aardig wat aandacht in de mainstream-media. Vanavond worden de leiders van deze partijen zelfs in de talkshow "Question Time" van BBC verwacht. Vandaag was het vooral Libertas die de mensen wist te beroeren met maar liefst twee vermeldingen in het dagelijkse campagne-overzicht van de BBC, dat ofschoon zeker niet alomvattend toch wel als een waardevolle graadmeter beschouwd kan worden. De BBC schonk o.a. aandacht aan de Estse Libertas-medewerker Vahur Orrin die vanochtend voor dag en dauw de allereerste Europeaan ooit werd die online zijn stem uitbracht voor de EU-verkiezingen.

 
At 12:47 Vincent De Roeck said...

In Nederland is het vooral de Eurofederalistische partij "Newropeans" die constant met scherp op Libertas aan het schieten is. Zo kunnen jullie hier een mooie samenvatting vinden van alle leugens en samenzweringstheorieën over Libertas. En ook de iconische "Heil"-poster van Declan Ganley is trouwens hun werk...

Voor de echte fans van Europese politiek, ook nog even vermelden dat onze eigen Derk-Jan Eppink door de Europese Socialisten opgenomen werd in hun lijstje van "twelve terrible candidates" naast neo-nazi's als Nick Griffin en Libertas-fans als Igor Grazin. Verder zal het nieuwe EP 18 "spook"-leden tellen tot het Lissabonverdrag definitief goed- of afgekeurd zal worden, kunnen jullie op de website van de libertarische drukkingsgroep "Manifesto Club" de essaybundel "EU Phrasebook" van Bruno Waterfield proeflezen en bestellen, en kunnen jullie bij NOS de kijk van Bert-Jan Spruyt op de Nederlandse Libertas-lijsttrekster Eline Van den Broek terugvinden, alsook de radioclip die de bekende rapper Lange Frans voor Libertas gemaakt heeft.

 
At 12:48 Vincent De Roeck said...

http://www.youtube.com/v/flt-dGUsJnY&hl=nl&fs=1

Omdat ook een uitgesproken anti-establishmentpartij als UKIP voortdurend hamert op het willen stoppen van de verspilzucht (de "gravy train") in Brussel en hun slogans nauwelijks te rijmen vallen met hun eigen gedrag, maakte het team van Joe Trippi bovenstaande compilatie van de wantoestanden binnen UKIP. Onderzoek van "Open Europe" bewees immers dat de UKIP-parlementsleden helemaal zelf niet opvallen in openheid, transparantie, werk-attitude of zuinigheid. En zelfs iemand als Nigel Farage, de welbespraakte en onder gelijkgezinden uitermate aimabele UKIP-partijleider, zou zich de laatste vijf jaar met 2 miljoen pond belastinggeld verrijkt hebben. En ook al is dat verwaarloosbaar op het totale bedrag van 2 miljard euro dat elk jaar door de Europese instellingen en agentschappen aan interne werking verspild wordt, toch ondergraaft het wel hun geloofwaardigheid inzake de bestrijding van "Brussels waste"...

 
At 12:48 Vincent De Roeck said...

http://www.youtube.com/v/YqclPP7AlT4&hl=nl&fs=1

Als toemaatje nog bovenstaand filmpje dat door enkele bevriende Deense libertariërs de wereld ingestuurd werd rond de boodschap "Vote Libertas". Het filmpje mikt eerder op een Angelsaksisch publiek (de rest van Europa heeft doorgaans immers toch lak aan kritiek op belangengroepen en lobbyisme dat zij als wezenlijk onderdeel van hun EU beschouwen) en dat is begrijpelijk. In Denemarken zou dit geen zoden aan de dijk brengen want daar komt Libertas niet op, hoewel de relatie met de "Liberale Alliantie" wel uitstekend is.

 
At 12:50 Vincent De Roeck said...

Om af te sluiten nog even uitpakken met deze marketinganalyse:


Libertas is a close-to-perfect brand name for a pan-European party in the multi-lingual European Union. It is Latin, so it can be used in all EU countries and EU languages without feeling the need to translate it, and even in non-Latin alphabets such as Greek and Bulgarian, the name and way of writing stay the same. It is no difficult name to understand either, even without knowing any Latin, and it incarnates the core message, being freedom for the people, in an exemplary fashion.


En met deze analyse van de kern van het Libertas-programma:


Libertas' message of hope (pro-EU) and change (EU reform) is inspired by Barack Obama's presidential race in the 2008 U.S. elections. Libertas' message is based on four core principles - accountability, transparency, subsidiarity and democracy - that are commonly accepted (close to 80% of the electorate can be reached with these ideas) and easy to bring forward. Libertas added to these principles the concept of an all-Europe party running in all 27 EU Member States and hence transcending national partisan politics and the usual need for compromising after the elections in the formation of a grouping. In any ordinary EU election, this message would do tremendously well, but unfortunately, this time the general circumstances were different. The economic crisis brought the institutional element to the background and the debate got dominated with economic issues, disallowing Libertas to distinguish itself from the pack.

Deze analyses komen uit een studie van de marketeer Ilze Arklina die deze week verschenen is in Letland. Zijn conclusie lijkt mij misschien wat voorbarig maar in zijn analyses zelf kan ik mij grosso modo wel vinden. Vergeef mij trouwens ook de eventuele fouten tegen het Engels maar ik heb de Letse studie eerst omgezet naar het Engels via een vertalingsprogramma en er nadien de grootste fouten uitgehaald.

 
At 12:50 Anoniem said...

Het was gisteren toch vooral de tweede stunt van Libertas die pas echt viraal ging. Libertas beschilderde vandaag het lichaam van een bekende "page three girl" met de Europese vlag en liet haar voor het parlementsgebouw van Westminster poseren als kritiek op de buitensporige uitgaven van de parlementsleden. Volgens Libertas zijn er in Brussel nog veel meer financiële wantoestanden te ontdekken dan in het door dit schandaal geteisterde Westminster en is de enige oplossing het betonneren van openheid bij de overheid en het vertellen van de naakte waarheid.

 
At 12:51 Anoniem said...

Go Libertas!! Go Ron Paul!!

 
At 18:57 Daris Delins (op IFF) said...

If you are interested in spreading the news about The Soviet Story, please ask all your friends and contact to visit www.sovietstory.com/buy-dvd. There you can purchase the official DVD that has subtitles in 15 languages. Please support this film by purchasing the official DVD - not via this unauthorized upload of the film. The director Edvins Snore spent 10 years researching the film and 2 years producing it. Illegal uploads like this breach his copyrights. Support the film - buy the DVD !
For more information: www.sovietstory.com.

Thank you

Daris Delins
Perry Street Advisors
New York
(owners of the film and worldwide distributors)

 
At 09:33 Vincent De Roeck said...

Sorry, de clip op MySpace werd door de serverbeheerder verwijderd... Wel nog even dit vermelden: ik heb gisteren een contract getekend met de beheerder van de rechten van "The Soviet Story" en zal deze maand de film nog in het Nederlands vertalen, zodat ook die taal in een volgende versie beschikbaar zal zijn!!

 
At 09:55 Anoniem said...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Soviet_Story

Dit zal hem wel zijn. Die film is gemaakt door Balten (Letten), een tamelijk voor de hand liggende groep om zo’n film te maken. Ik ga hem zeker bekijken; komt precies op het goede moment.

Interessant is nog dat in die wikipedia-link wordt gezegd dat Viktor Suvorov nog in de film voorkomt. Viktor Wie?

http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Suvorov

Dit is iemand die een boek heeft geschreven met de titel:
Icebreaker: Who Started the Second World War?

http://www.amazon.com/Icebreaker-Who-Started-Second-World/dp/0241126223

Van amazon: A historian, the Soviet defector Victor Suvorov tells the story of World War II as started not by Hitler, but by Stalin. He contends that Russia’s part in starting the war was very much greater and much more sinister than has hitherto been assumed.

Ik heb het boek liggen maar nog niet gelezen.

Ondertussen gaat de revisionistische juggernaut gewoon door en wel op lewrockwell:

http://www.lewrockwell.com/vance/vance173.html

‘That Buchanan Book’ - het is niet de eerste review op lewrockwell die de conclusies van Buchanan vrijwel volledig omarmt. Ik heb het boek zelf vorig jaar tijdens mijn vakantie in 1 ruk uitgelezen en minstens 3 text liner stiften leeggestreken, wat een aardige indicatie is dat het boek bomvol met interessante uitspraken staat. Dit boek is revisionistisch maar wel zodanig dat je niet op staande voet ontslagen wordt of naar de gevangenis moet als je de conclusies in het openbaar bespreekt. Buchanan rekent hartgrondig af met het idee dat WW2 ‘the good war’ zou zijn; vooral het britse establishment moet het ontgelden. Aanbevolen.

 
At 09:56 Anoniem said...

Da’s interessant: de maker van de film wordt geprezen door diverse leden van het euro-parlement en is on speaking terms met niemand minder dan David Irving wie hij om advies vraagt.

http://www.fpp.co.uk/Letters/History_07/Mueller_KGB.html

Interessante ontwikkeling.

 

Een reactie posten