De eerste aanzet was een toegelaten protestmars in Toledo tegen de criminaliteit in de Amerikaanse steden. Onder de betogers bevonden er zich rechts-radicalen die de mening openlijk poneerden dat de zwarten aan de criminaliteit het meeste schuld hadden. Deze opvatting wordt weliswaar door elke onafhankelijke studie bevestigd, maar desalniettemin was deze manifestatie voor de Afro-Amerikanen een aanleiding om de stad gedurende ettelijke dagen in de greep van het geweld te houden.
Enkele weken later ging de bom af in Parijs. Twee jonge criminelen op de vlucht voor de politie verstoppen zich in een hoogspanningscabine en sterven er aan electrocutie. "Eigen schuld, dikke bult" zegt dan elke weldenkende mens maar dat was buiten de waard gerekent. Een dergelijke futiliteit werd opgeblazen tot gigantische proporties. De politie was racistisch. De boefjes waren immers volgelingen van Mohammed de Profeet en hun misdadigers noemen is in de huidige EU nog steeds not done. Op deze wijze werd de mug een olifant en kon de pret beginnen. Straten in de Franse grootsteden werden herschapen tot oorlogszones met brandende wagens, vernielde ruiten, plunderingen, vechtpartijen, Molotov-cocktails en traangas. Was Moqtada Al-Sadr hier geweest, hij had hier gewoon een nieuwe lichting Moehadjedien kunnen ronselen. Misschien heeft hij dat wel gedaan? Misschien waren deze rellen gewoon maar een soort van training voor hun grote dag?
Als kers op de taart, begonnen de rellen in Australie. Terwijl Toledo in as lag en de Franse onrusthaarden nog nasmeulden, werden in Sydney twee blanke lifeguards tijdens hun vrijwilligerstaak aangevallen en als dood achtergelaten door een bende Arabische jongeren. Daags hierna was ook de grootste stad van Australie het strijdtoneel van rassenrellen. Gedurende ettelijke dagen waren de rivaliserende ethnieen de baas in de straten en konden de ordediensten enkel maar machteloos toekijken hoe hun samenleving gebaseerd op openheid en tolerantie ten onder ging.
Deze drie grote uitingen van de intrinsieke raciale tegenstellingen in onze samenleving op zo'n korte tijd tonen duidelijk het failliet van de multiculturele samenleving. Wanneer we dan ook nog wat verder terugdenken aan bijvoorbeeld de rassenrellen van Los Angeles, de plunderingen in New Orleans, de rellen in Matonge-Brussel, het straatgeweld in Borgerhout-Antwerpen of zelfs de permanente staat van beleg in bepaalde achtergestelde wijken in de wereld, kunnen we onze adem enkel maar inhouden voor de allesbehalve rooskleurige toekomst.
De grootmachten van weleer staan nu tegenover een ander soort vijand, iets zonder hoger ideaal, iets zonder gezicht. Racisme wordt in steeds meer landen in het strafrecht opgenomen terwijl naar de bevolking niet geluisterd wordt. Hoe kunnen we racisme strafbaar stellen en daar begrip voor hebben terwijl grote groepen allochtonen onze steden vervuilen met hun macho-gedrag en hun geweld. Vertel de multikul maar aan die 82-jarige vrouw die omgekomen is toen haar auto in Parijs in brand gestoken werd door allochtonen. Verkondig die "politieke correctheid" maar aan alle onschuldige slachtoffers in de aanslagen. Dit is immers het begin van het einde. Het doek zal vallen. Misschien had Samuel P. Huntington met zijn clash of civilizations dan toch gelijk?
Deze tribune verscheen in The Free State en op In Flanders Fields.
Meer teksten hierover op www.nationalreview.com.
6 Reacties:
- At 15:03 Anoniem said...
-
Het land van de verdraagzaamheid, orde en camera's op elke straathoek krijgt ook met rellen af te rekenen.
De socialistische heilstaten beginnen een voor een te imploderen. Opvallend is dat het deze keer blanke jongeren zijn die keet schoppen, i.t.t. de gebeurtenissen in Frankrijk. Ik weet niet goed wat ik daaruit moet concluderen. - At 15:04 Anoniem said...
-
Vincent, die rellen in Toledo werden veroorzaakt door NEO-NAZI'S van de AMERICAN NAZI PARTY en de NATIONAL SOCIALIST MOVEMENT. Het waren geen engeltjes.
- At 15:05 Anoniem said...
-
Australie heeft een liberale "welvaartsstaat" in de typologie van Esping-Anderson met bijna 10 jaar een liberale regering. Etnische spanningen en liberaal-conservatieve regeringen. Wat moeten we daarvan denken? De schimmel op een rot systeem?
- At 15:05 Anoniem said...
-
Australiers, ik heb er toevallig enkele in mijn vriendenkring, zijn in feite qua sociologie en psychologie enorm Engels. Er is een vorm van racisme en een vreemdelingenhaat, net zoals die overigens bij ons bestaat. Die is dan vooral gericht op Aziaten. Veel Australiers zien Australie als een blank continent in een voornamelijk geel en bruin halfrond (...). De hoge immigratiecijfers van Aziaten, (overal gaat men naar het "westen") zet kwaad bloed.
Een redder op het strand werd aangevallen door Aziatische of toch tenminste niet-blanke jongeren. De rellen zijn het gevolg van een massale actie van blanken om het strand te 'heroveren'.
Het is dus niet vergelijkbaar met Frankrijk. In feite is het wel te vergelijken met de rellen in het Engelse Birmingham een paar jaar terug. In Frankrijk kroop iedereen binnen, in Engeland zou iedereen naar buiten komen en het gevolg zou een veldslag met doden en gewonden zijn. - At 15:06 Anoniem said...
-
Ik weet het niet. Mijn vooroordelen zeggen met dat Fransen vlugger de straat op trekken dan Engelsen. De Franse republiek is ontstaan na de moeder van alle straatrellen. Rellen in Frankrijk is dan ook bijna een burgerplicht. Het verschil in Frankrijk is denk ik dat de rellen in de eerste plaats gericht was tegen de overheid en niet religieus of etnisch ge?nspireerd waren. De (liberale) waarden van de Franse republiek zijn ook veel minder etnisch of religieus gebaseerd daar waar men in landen in Engeland en Australi? wat dat betreft nog in de feodaliteit zit (ook al heeft bijvoorbeeld Engeland een sterk liberale traditie). Dit is uiteraard wat cru gesteld en de realiteit is wat complexer. De VS is denk ik een combinatie van beiden. In theorie is de VS sterk vergelijkbaar met Frankrijk alleen is de praktijk veelal anders. Denk maar de slavernij en de impact die nog steeds aanwezig is. De waarheid is ook concreet voor marxisten. Als de grondwet zegt dat alle mensen gelijk zijn maar in de praktijk blijkt dat bepaalde groepen in de maatschappij niet aan de bak komen dan beseffen die laatsten ook dat dit dikke zever is, met alle gevolgen vandien voor de maatschappelijke cohesie.
- At 15:06 Anoniem said...
-
Het lijkt erop alsof je de maatschappij de schuld wil geven van de rellen... Integendeel je moet degene die de rellen organiseren de schuld geven. Net zoals dat in Frankrijk het gespuis en geboefte was, is dat nu in Australie de racistische en aggresieve laag van de bevolking.