For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Mijn psychologisch profiel

Naar aanleiding van een recente enquete in "Jobat", heb ik deelgenomen aan een psychologische analyse van mijn temperament door het Nederlandse studiebureau "Psycho Test Net". De schriftelijke uitslag van deze tests vindt U hieronder. Ik had wel graag willen verduidelijken dat het hier ging om een lange lijst vragen in "multiple choice" vorm en dat dit profiel uitsluitend gebaseerd is op mijn ongenuanceerde antwoorden daarop. Ik schaam me niet voor wie ik ben. Ik heb de test dus ook in de grootste oprechtheid en/of eerlijkheid ingevuld. De test mag dan al wel niet van Freud zelve afkomstig zijn, hij geeft toch reeds een vaag idee naar mijn ondoorgrondelijke psyche.

"Vincent De Roeck is een sterke man, een man van de actie, boordevol energie, ambitieus en competitief ingesteld. Hij is een bezige bij en voelt zich op zijn ongemak indien hij niets om handen heeft. Luiheid is hem onbekend. Ook lafheid kent hij niet. Toch gaat Vincent meestal niet onbezorgd door het leven. Hij kwelt zichzelf namelijk vaak door zijn streven naar perfectie, zowel in het werk als in het naleven van de heersende normen en waarden. Hij wil liefde verwerven door zich perfect te gedragen."

"Vincent De Roeck is zelfverzekerd en heeft een grote bereidheid om verantwoordelijkheid op te nemen, zodanig zelfs dat er gevaar bestaat zichzelf te overschatten. Hij is een echte "manager" die, zowel thuis als in het bedrijfsleven, recht op het doel afgaat, met inzet van alle middelen: hij neemt initiatief, plant, geeft instructies, volgt op. Vincent neemt het voortouw en bezit wellicht leiderschapskwaliteiten, hij houdt er in elk geval van om in een groep de leiding te nemen. Maar ook in dit gedrag, in deze selectieve omgang met anderen, streeft Vincent naar perfectie. Hij stoort er zich immers gemakkelijk aan indien anderen zich nonchalant gedragen. Hij kan zich dan ook behoorlijk opwinden als hij merkt dat niemand anders zich druk maakt om wat hij zelf als een duidelijk probleem ziet."

"Vincent De Roeck streeft er dan ook naar om nieuwe gebieden te verkennen en te veroveren. Vincent zoekt dus steeds de actie op in de ruimste zin van het woord. Hij is daarbij ook sterk competitiegericht: hij wil graag winnen en - vooral als hij eerder klein van gestalte is - zelfs als dat ten koste van anderen gaat. Vincent is sterk in het aanbrengen van orde en structuur, ook op mentaal gebied: hij denkt op een geordende en systematische manier. Vincent kijkt iedereen recht in de ogen en zegt zijn gedacht, en dit misschien niet altijd op een diplomatische manier. Als een onverwachte zaak zich aandient, dan is hij ook een van de eersten om zijn mening te geven."

"Vincent De Roeck ziet dat de wereld niet perfect is en zet zich in voor verbetering. Hij ziet gemakkelijk wat er aan de dingen mankeert, en hoe ze kunnen verbeterd worden. Hij vindt het moeilijk dingen te negeren of te accepteren die niet goed gedaan zijn. Hij geeft ook graag het goede voorbeeld. Vincent is dan ook een uitstekende uitvoerder: hij concentreert zich op de opdracht, zonder zich te laten afleiden door sentiment. Vincent is over het algemeen vrij van sentimentaliteit. Er is bijvoorbeeld weinig kans dat hij zich aansluit bij de politieke partij voor de dierenrechten."

"Vincent De Roeck ervaart immers een innerlijke drang om hard te werken. Hard werken blokkeert het plezier maken en overschaduwt de gevoelens. Echt genieten, dat kan pas als het werk af is, werk gaat immers voor plezier, en zolang het werk niet af is moeten de gevoelens onderdrukt worden. Vincent bewondert dan ook praktische deugden zoals werklust, inzet, zorgvuldigheid, zuinigheid en eerlijkheid. Hij is zeer conscientieus en heeft een streng geweten dat het eigen gedrag constant beoordeelt. Hij voelt zich snel schuldig als hij niet voldoet aan zijn eigen hoge standaarden. Hij wil alles zo goed mogelijk doen, ook al duurt dit dan wat langer: hij gaat er prat op telkens weer goede kwaliteit af te leveren. Hij zal dan ook weinig risico's nemen, omdat een onzekere uitkomst een hypotheek legt op deze kwaliteit."

"Bij het nemen van belangrijke beslissingen zal Vincent De Roeck - misschien meer dan hij zelf meent - het verstand de bovenhand laten nemen op de gevoelens. De gevoelens worden immers zoveel mogelijk uitgeschakeld ten voordele van de rede. Zo zou Vincent als advocaat perfect een zware misdadiger kunnen verdedigen, ook al keurt hij de misdaad zelf ten zeerste af. Vincent is ook streng maar rechtvaardig: hij zal maar weinig door de vingers zien uit medelijden, bijvoorbeeld om een zwakkere partij te bevoordelen. Vincent heeft ook minder moeite dan de gemiddelde persoon om de waarheid te vertellen als hij weet dat dit pijnlijk zal zijn voor de betrokkene. Vincent lijdt ook vaak aan zelfkritiek, die zich gemakkelijk omvormt door anderen te bekritiseren en door zich moreel superieur te voelen. Dat leidt vaak tot moralistische gedachten die de eigen gevoelens onderdrukken. Zelfverloochening en onbevredigde gevoelens kunnen woede oproepen bij Vincent, waarvoor hij een uitlaatklep vindt door de drang om anderen te corrigeren of zelfs de moraalridder uit te hangen, waarbij er snel gevaar is voor intolerante opvattingen, voor zwart-wit denken."

"Indien Vincent De Roeck geconfronteerd wordt met een tegenslag, dan gaat hij niet in een hoekje zitten, dan gaat hij ook geen troost zoeken bij anderen, maar dan treft hij onmiddellijk de maatregelen die zich opdringen. Maar indien Vincent een succes geboekt heeft, dan zal hij het ook niet verborgen houden: vreugdekreten zijn dan niet uit de lucht. Mensen zoals Vincent hebben vaak een voorliefde voor paarden en voor honden (bedoeld wordt : echte honden, zoals Herders, Rottweilers, Dobbermans,...). Hij houdt vooral van muziek met een flink ritme. Onder invloed van alcohol wordt hij nog actiever en nog uitbundiger dan hij normaal al is. Vincent heeft een uitgebreid sociaal leven. Nochtans besteedt hij te weinig aandacht aan zijn eigen gevoelens en deze van anderen. Hij komt soms te analytisch en te onpersoonlijk over. In gezelschap bepaalt hij liefst de spelregels tot ergernis van zijn omgeving."

Met dank aan het magazine Jobat voor de analyse.

Je kan deze test ook zelf afleggen op www.jobat.be.

2 Reacties:

At 11:50 Anoniem said...

Vincent, met alle respect van de wereld ... Ik denk dat je het zelf wat "geroutecheerd" hebt. Het is iets te positief om neutraal te zijn, tenzij dat natuurlijk de bedoeling van dat "bedrijf" is ...

 
At 00:20 Anoniem said...

Ik denk niet dat Vincent het geretoucheerd of getrukeerd heeft, maar gewoon dat Vincent, indien het onderzoek niet het min of meer gewenste resultaat bereikt zou hebben, het verslag van zijn onderzoek verzwegen zou hebben en zeker niet op zijn blog gezet. Maar dat is des menses.

 

Een reactie posten