For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

België, een land zonder bestaansrecht

In navolging van onze buurlanden Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië en Duitsland organiseerde men in België - je weet wel, die lap grond tussen bovengenoemde staten - een wedstrijd om De Grootste Belg te verkiezen. Dit mediacircus werd natuurlijk misbruikt door het Belgische establishment om België als natie te promoten. Nochtans bewijst de uitkomst van deze populistische rondvraag dat België geen enkel bestaansrecht meer heeft, of ooit gehad heeft. In andere landen spreekt het voor zich wie zo'n titel verdient, of gaat het tussen een drietal personen met wereldwijde impact. Beeldt u in dat de VS ooit zo iemand zouden moeten gaan verkiezen. In hun top 1000 staat waarschijnlijk niemand met minder waarde dan die in onze top 10. Welke zelfkastijende masochist is op de idee gekomen om ons te gaan meten met zulke historische natiestaten?

Pater Damiaan, een Belgische banneling en vluchteling die stierf omdat hij melaatsen verzorgde op Molokai, werd verkozen tot grootste Belg. Terwijl men in alle andere landen koos voor een groot staatsman, een politicus die het land met grandeur, prestige en eigendunk begiftigd had, koos men in België voor een missionaris wiens grootste verwezelijking zijn eigen dood geweest is. Moest hij nu als "De Domste Belg" verkozen zijn, zou iedereen dat kunnen beamen, maar toch niet als grootste Belg. Terwijl staatslieden als Paul-Henri Spaak en Leopold II zelfs niet eens de finale haalden, werd een verschoppeling zonder een echte verwezenlijking tot grootste Belg verkozen.

Geen Konrad Adenauer, Charles De Gaulle, Winston Churchill of Willem van Oranje-Nassau werd in België verkozen maar wel een zielige opgehemelde filantroop die geen enkel leven gered heeft. Ook de concurrentie kon men moeilijk sterk noemen. Eddy Merckx was dan wel een succesvol wielrenner, maar met zijn collaboratieafkomst maakte die nooit echt een kans. Ambiorix was ocharme maar een prehistorische koning, toen elke man met een lap grond "koning" was. Gerard Mercator was een drukker, een zeer eervol beroep, maar niet echt een job van historische impact. Rubens was een schilder en vrouwenzot. Vesalius een lijkenpikker. Paul Janssen mag dan wereldwijd bejubeld en vereerd worden, de Belgen hebben nooit een hoog petje opgehad van geslaagde succesvolle ondernemers. Jacques Brel was een zanger, maar ook weer een anti-Vlaming, dus not done. Hendrik Conscience schreef boeken voor een analfabetisch volk en Adolf Daens had een verkeerde voornaam.

Eventjes samenvatten. In België, een land "gesticht" in 1830, ging de eindstrijd tussen Ambiorix, Rubens, Vesalius en Mercator (vier personen die al eeuwen dood waren toen België "ontstond"). Verder ging de strijd tussen een ex-collaborateur (Merckx), een anti-Vlaming (Brel) en een communist (Daens). Enkel Conscience en Janssen hadden in feite een kans mogen maken, maar dat was buiten de waard gerekend.

Deze opgevoerde vaudeville wijst nogmaals op het feit dat de klot land die ze België noemen geen geschiedenis heeft, geen historische personen kent en bijgevolg als natie onbestaande is. België heeft nooit een bestaansrecht gehad en dit blijkt vandaag de dag nogmaals uit deze schamelijke poging van het Belgische etablishment om het volk voor te houden dat België evenwaardig is aan zijn buurlanden. De slotsom is in mijn ogen meer dan duidelijk. Als België barst, zal niemand het missen!

Deze reactie verscheen ook op het forum van De Grootste Belg.

Meer commentaren over België op www.gatago.org.

5 Reacties:

At 16:07 Eric Jans said...

De grootste Belg aller tijden, was dat niet... Jules Destree? (Sire, il n'y a plus de Belges)

Stond Damiaan niet sterk onder invloed van die protestantse dokter die ook op Molokai werkte en is het niet zŽŽr de vraag of hij niet onder diens invloed en en (Bijbelse?) argumenten een aantal van zijn katholieke oversten de deur heeft gewezen?

Laurette Onkelinx ziet de Vlaamse Belgen graag zo, natuurlijk... zij droomt van dat soort Vlamingen vol 'zelfopoffering' en 'solidariteit'. Jaja... zo hebben ze ze graag.

Rik Torfs bewijst met zijn commentaar alleen maar waarom hij bij de VRT in beeld mag komen. Hij cre‘ert er het negatiefst denkbare zelfbeeld van 'de Vlaming'. Wat een haatzendertje toch. Enerzijds hebben ze een hekel aan de underdog-Vlaming (Torfs) maar anderzijds moet die Vlaming een toonbeeld van zelfopoffering zijn, vol moed, vrijgevigheid en solidariteit. (Laurette Onkelinx)
Zeg nu zelf: welke ruimte wordt er voor een prototype-Vlaming gelaten? Geen! Wat hij doet is altijd fout en hij moet dus minstens 50 jaar dood en manipuleerbaar vergeten zijn om gerehabiliteerd te worden.

Damiaan was geen Belg. Hij kwam uit een Vlaams nest: Tremelo. Een dorp waarvoor de Paus z'n bad niet uitkomt.

 
At 16:07 Koenraad said...

Eddy Merckx is voor mij persoonlijk de grootste. Een beetje voor verscheidene redenen. Maar zeker als voorbeeld voor de jeugd.

Opvallend toch dat Jan Decleir op 4 staat.

Een pluspunt is dat we blijkbaar niet voor een politieker willen kiezen. Hoe zou dat komen ?

 
At 16:08 Bart Servaes said...

Dixit Torfs: "Damiaan is misschien van een te hoog niveau om een heilige te worden. Een heilige van deze tijd, dat is de man die spruitjes kweekt in de tuin van het klooster. Een heiligverklaring is meer een adellijke titel die mensen tevreden maakt. Laat ik de zaak omkeren. Het zou voor Damiaan geen eer zijn om heilige te worden, maar de heiligen moeten zich wel vereerd voelen om Damiaan in hun rangen te krijgen."

Is die Torfs nog wel goed bij zijn verstand?? Weet die nog wel wat hij uitkraamt of heeft de grootheidswaanzin nu echt toegeslagen?

 
At 16:09 Frans Lavaert said...

Als je in de USA bent, en om een of andere reden ergens dient te melden dat je Belg bent krijg je toch tamelijk regelmatig te horen wat voor een held die "deemien" (fonetische spelling)was. Het heeft lang geduurd eer ik wist waar men het over had.
In andere werelddelen daarentegen dien ik telkens mijn oren te spitsen als men - zo denk ik toch - een of andere fonetische voetballer of renner of tennisser ter sprake brengt. Ik sta dan telkens met mijn mond vol tanden. Heb er nog nooit van gehoord.
De haven van Antwerpen daarenentegen is toch niet zo'n echte kaskraker als men zou verwachten. Zelfs "Brussels" doet niet overal echt een bel rinkelen.
Maar goed, voor mij is het allemaal een beetje om het even.
Moge Silva wereldbekend worden.

 
At 00:34 Evelyne said...

Ik volg Vincent volledig. Alleen koning Leopold II had deze titel kunnen verdienen. Door egalitair links in dit land, en door de opgeklopte leugens over zijn bewind aldaar, heeft Damiaan gewonnen... Zielig gewoon.

 

Een reactie posten