For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Petition for liberty

Naar aanleiding van de schandelijke stakingsgolven ten gevolge van het generatiepact, hoe broodnodig deze maatregelen voor de vergrijzing ook mochten zijn voor de toekomst van onze welvaartsstaat, werd een nieuwe chantagetechniek aangewend door de archaische instituten die we "vakbonden" noemen. Ganse bedrijventerreinen werden met stakingspiketten afgezet. Hierdoor werden werkwilligen geweerd uit de bedrijven en werden ze alzo gedwongen om indirect en onvrijwillig toch deel te nemen aan de staking. Iets dergelijks is typerend in het marginale onrealistische en asociale denkpatroon van de doorsnee syndicalist. "Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken." De toekomst van onze jeugd wordt door hen zwaar gehypothekeerd, maar dat raakt hun koude klederen niet. Waarom zouden ze ook? Vakbonden zijn in Belgie nog steeds ongenaakbaar.

VLD-fractieleider in de Kamer, Hendrik Daems, heeft daarom een wetsvoorstel ingediend in het parlement om aan deze uitholling van het stakingsrecht in de toekomst een einde te kunnen stellen. Dit voorstel werd afgeschoten door links en bejubeld door rechts, maar tezamen met de wegtrekkende perscamera's, geraakte ook dit wetsvoorstel op de achtergrond. Geen enkele regeringspartij die daarmee ogenschijnlijk een probleem had, ook de VLD van Daems niet. Om dit wetsvoorstel alsnog door het parlement te krijgen, organiseren een aantal organisaties op internet een Petition for Liberty, die nu reeds meer dan 1,000 handtekeningen telt. Steun de vrijheid van ondernemen, de levensader van onze samenleving, en onderteken deze petitie vandaag nog!

De filosofie achter dit wetsvoorstel is de volgende.
De stakers moeten het recht om te werken en het recht op vrij verkeer respecteren. In ons land is het stakingsrecht - het recht om niet te werken - een verworven recht. Niemand denkt er aan dit in vraag te stellen. Het recht om te werken is echter een even fundamenteel mensenrecht. Het recht op vrij verkeer is een elementaire vrijheid. Niets rechtvaardigt dat stakers anderen verhinderen om te werken. Niets rechtvaardigt dat stakers burgers verhinderen om zich vrij te verplaatsen. Dergelijke acties schaden de fundamentele rechten. Zij creeren bovendien een klimaat van geweld dat in strijd is met de democratie en met de rechtsstaat.
Het wetsvoorstel zelf omvat de opname in het Belgisch strafwetboek van een nieuw artikel omtrent de "verhindering van toegang tot de werkplaats". Dit nieuw artikel zal hetvolgende libelleren.
Hij die een persoon heeft verhinderd zich naar of op zijn werkplaats te begeven, hetzij door de toegangsweg naar het bedrijf ontoegankelijk te maken, hetzij door de rechtstreekse toegang tot het bedrijf ontoegankelijk te maken, terwijl hij wist of had moeten weten dat hij door zijn gedrag die bewuste persoon in de onmogelijkheid zou stellen zijn arbeid te verrichten, wordt getraft met een gevangenisstraf van vijftien dagen tot twee jaar en met een geldboete van vijftig euro to driehonderd euro of met een van die straffen alleen.
Met dank aan fractieleider Rik Daems en de VLD-Kamerleden.

Je kan deze petitie ondertekenen op www.petitionforliberty.be.

3 Reacties:

At 23:01 Anoniem said...

Tja, met zijn affaire met PS-kamerlid Sophie Pecriaux, ziet het er niet goed uit voor de vrijheid. Dit voorstel, petitie of niet, zal nooit meer op tafel gebracht worden, althans niet door hem.

Libertariers in Brussel? Hoort er iemand mee? We zoeken een liberaal.

 
At 18:11 Anoniem said...

Het echte probleem is natuurlijk dat vakbonden geen rechtspersoonlijkheid hebben, en je ze dus ook niet kan aanklagen als stakersposten geweld gebruiken. Het wetsvoorstel van Daems zou volgens mij beter daarover gaan. Individuele stakers aanklagen, hetzij op basis van de huidige wetgeving, hetzij op basis van deze nieuwe wet, is onbegonnen werk vrees ik.

 
At 18:12 Anoniem said...

@Emmanuel : Wat je daar stelt vind ik gedeeltelijk waar. Rechtsgeldigheid: dik mee eens. Als een vakbond een staking organiseerd en bvb besluit om een industriewijk af te zetten, dan ben ik het er mee eens dat de organisator opdraait voor de kosten.

Met geweld ligt dat wel anders.
Als geweld georganiseerd is spreekt men van bendevorming en oproepen tot geweld heb ik de vakbonden nog niet weten doen, al is het soms op het randje.

Gebruik van geweld moet in dit geval als individueel gezien worden, anders kan je niks meer organiseren. Er moet er dan maar één geweld gebruiken en heel de organisatie wordt verantwoordelijk gesteld. Op die manier breng je de vrijheid van vereniging in gevaar en dat kan niet in een democratie.

 

Een reactie posten