For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Staat van beleg in Leuven

Op donderdagavond 1 december 2005 was Leuven weerom verworden tot een politiestad met waterkanonnen, politiecordons, dranghekken, anti- riotteams en helikopters, en dit allemaal naar aanleiding van een (nog) niet verboden uiting van de vox populi in het kleedje van een jongeren- betoging tegen het Belgisch model en voor een onafhankelijk Vlaanderen. Deze manifestatie werd door het linkse stadsbestuur aangegrepen om verregaande maatregelen tegen de jongeren een schijn van recht- vaardigheid te geven, hierin massaal gesteund door de bevriende media die deze betoging afschilderden als een marginaal evenement van neo- nazi's en skinheads. Deze foute idée-fixe werd ondersteund met beelden van relschoppers, brandende vuilnisbakken en gewonde ordehandhavers.

De media hing hier een beeld op dat verre van objectief of zelfs juist was. Er waren inderdaad kleine schermutselingen tussen de ordediensten, provocerende gauchisten en rechts-extremisten, maar de omvang hiervan werd in de media tot gigantische proporties herleid terwijl het de facto maar over een tiental heethoofden ging. Ik praat dit hanengedrag niet goed maar heb er wel enigszins begrip voor. Wanneer een correct aangevraagde en toegestane vreedzame betoging plaats moet vinden onder massale aanwezigheid van de ordediensten - naar verluid waren er meer dan 300 agenten op de been gebracht - omdat gefrustreerde linkse rakkers het nodig vinden deze manifestatie te verstoren, volstaat de allerkleinste vonk om de lont in het kruitvat te steken. Dat dit niet gebeurde en Parijse toestanden alzo vermeden werden, was puur te danken aan de aanwezigheid en het preventief optreden van de eigen stewards. De robocop-politiemannen stonden erbij en keken ernaar.

Ikzelf - als Vlaming en libertarier - heb de ganse mars in de NSV-rangen (buiten de Vlaamsgezindheid heb ik niets gemeen met deze groepering) afgelegd en moest toegeven dat ze vlekkeloos verlopen is. Er waren kleine botsingen met de ordediensten zoals in elke betoging, maar het grote geheel straalde respect, begrip en orde uit. De anders zo extreme knokploegen van Voorpost hielden zich opvallend op de vlakte en ondersteunden zelfs bij momenten de NSV-stewards in hun intoomopdracht. Proficiat voor de organisatoren. Misschien kunnen de linkse brigades daar eens een lesje uit trekken voor hun volgende anti-globalistische of anti-fascistische optocht waar steeds geplunderd, gevochten en brandgesticht wordt? Of mag enkel rechts door de media aangevallen worden?

Ook de luchtbel van skinheads en neo-nazi's dient door mij doorprikt te worden. De betoging die nagenoeg 600 actieve deelnemers (en een groot aantal sympathisanten op de balkons) telde, bestond nagenoeg uitsluitend uit degelijke Vlaamsgezinde verdraagzame studenten die in geen enkel opzicht als marginalen of outlaws afgeschilderd konden worden. Ik zag Nederlanders, Vlamingen, Britten en zelfs enkele Fransmannen hand in hand en schouder aan schouder betogen voor een nieuw staatsbestel in het Belgie van de 21ste eeuw. Ik zag enkele allochtonen, vaders met kinderen en bejaarden de rangen van de onstuimige jeugd vervoegen. Het enige wat de verschillende generaties in Vlaanderen vandaag de dag nog bijeenbrengt, is hun gemeenschappelijke drang naar een onafhankelijk Vlaanderen.

Dat de betoging niet voor 100% een succes was, kan ik enkel maar beamen. Zelfs zonder rekening te houden met de relletjes en conflictjes, eindigde de actie in mineur. De NSV-voorman vermeldde in zijn speech niet enkel de - door mij gedragen - eis voor verdere Vlaamse Ontvoogding maar eiste ook de algemene amnestie voor collaborateurs en financiele compensaties voor de slachtoffers van de repressie. Met zulke escapades is het Vlaamse ideaal niet gediend, terwijl enkel eenheid ons ooit Vlaanderen zal terugschenken.

Tenslotte had ik ook nog graag benadrukt dat ik na de betoging, bij het passeren van een politie-checkpoint, agenten onderling Frans hoorde spreken en in het Frans bevolen hoorde worden door hun officiers. De Belgische staat roept hier dus Waalse agenten op om de bewegingsvrijheid van de Vlamingen te beknotten. Dergelijke praktijken behoren dus niet louter tot de politieke arena maar nu dus ook tot het dagdagelijkse leven van de doorsnee Vlaming. Zoiets doet mij denken aan de DDR en Tsjechoslowakije waar het communistische regime ook beroep moest doen op buitenlandse soldaten tegen de eigen bevolking.

Dit artikel werd door Google News overgenomen en verscheen ook op een groot aantal weblogs en nieuwssites.

Meer impressies van deze dag op www.nsv.be.

4 Reacties:

At 00:15 Chris Demeyere said...

Gisterenavond liep ik om zes uur over de Grote Markt te leuven. Makkelijk vijftien gepantserde overvalwagens van de politie deden me eraan denken dat de NSV-betoging gisteravond doorging. NSV betoogt elk jaar in een studentenstad, dus om de 4 jaar in Leuven. Ik ben zelf niet naar de betoging gaan kijken, en maar goed ook zo blijkt, er is een zwaargewonde agent en tientallen beschadigingen.

En de oorzaak daarvan was niet het NSV maar de linkse tegenbetogers. Tegenbetogers gooiden een ruit van een NSV-bus kapot, gooiden de ramen van de Quick op het Foch-plein in, gooiden met stenen en betonblokken naar de politie. Resultaat: een zwaargewonde politieman in kritieke toestand!

Euh, die tegenbetoging was toch een betoging TEGEN de "slechte extreem-rechtsen"? Die heeft verdorie veel meer miserie en schade veroorzaakt dan de betoging zelf. Ik heb er geen woorden voor.

 
At 00:15 Maharal said...

Ben nog met wijlen mijn vader als jongetje van zes mee opgetrokken met de Leuven vlaams-betogingen. Va was toen student psychologie. 1966.

Ben toevallig op je website gestuit. Hier in het verzengende
Heilig Land heb ik soms heimwee naar dat verre maar mooie Land van Vlaanderen.

Dus bedankt voor je interessante schrijfsels!

 
At 00:18 Murphy said...

Wa is da nu vo zever de rotte (ordediensten)tzijn ook neo-nazies godverdomme ze krijgen spontaan orgasmes van linkse extremisten in elkaar te slaan en wa ga jet nog ontkene ze verdedigen die neo knokploeg ze stonder er gewoon achter al je polietieke bullshit tis al een potnat en oemeer zwaargewonde flikke oe beter antifa black blok will beat !!!

 
At 00:19 Peter Dedecker said...

Woehoew! Lang leve de kunst je mening op een ordentelijke en leesbare manier te uiten! Lang leve hoofdletters, punten en komma's!

En vooral: lang leve die nazi's! (rolling eyes)

 

Een reactie posten