For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

De Belgische inquisitie

"Wat heb je vandaag op school geleerd?" Met deze schijnbaar alledaagse vraag opent het opiniestuk van prof. dr. Matthias Edward Storme in het laatste nummer van het Vlaamse vrijheidsgezinde magazine "Doorbraak". Storme hekelt op meesterlijke wijze de beangstigende evolutie in België. Hoewel ons (lager) onderwijs tot de absolute wereldtop behoort, lijkt het tij te keren. Censuur en indoctrinatie maken immers hun opwachting en doen ongemerkt hun intrede in het onderwijs. Niet toevallig in de eerste plaats in het Waalse schoolwezen. Wallonië heeft immers een veel oudere traditie op vlak van totalitair bestel dan ons redelijk vrij Vlaanderen. Storme bespreekt in deze tribune de stomzinnige boetades van Jozef De Witte, de opvolger van pater Leman als hoofd van het CGKBR, en analyseert de Waalse overheidscensuur in het onderwijs.

Op 19 mei 2006 werd een decreet goedgekeurd door de Franse Gemeenschap dat de inhoud van schoolboeken ondergeschikt maakt aan de welwillendheid en de accenten van de overheid. Een speciale commissie werd in het leven geroepen om te waken over de inhoud van schoolboeken. Volgens Storme is dit een nieuwe stap in het opleggen van een staatsreligie. Wallonië windt er ook geen doekjes om. De nieuwe staatsreligie zal "progressief", "egalitair", "anti-racistisch", "politiek correct" en - hoe kan het ook anders in die PS-staat - "socialistisch" zijn.

Als hoogleraar en gevierd jurist is Storme ook goed geplaatst om te stellen dat dit decreet in strijd is met de grondwet die onderwijsvrijheid garandeert. Nochtans hebben de waakhonden van dienst, de politiek benoemde half-Vlaamse, half-Waalse rechters van het Arbitragehof zich nog niet geroerd. Na de schande van de anti-racismewet, de anti-negationismewet, de anti-terreurwet en de BHV-crisis, kiest het Arbitragehof, "onze" grondwettelijke beschermengel, opnieuw de kant van het regime, de kant van de dictatuur, de kant van Wallonië.

Ook in Engeland heeft - weliswaar zonder echte staatsinterventie - het politiek correct denken het onderwijs in zijn macht. Seksisme wordt steevast geweerd. Het bekende protestlied van Robert Zimmerman, alias Bob Dylan, How many roads must a man walk down, before you call him a man?, werd verkracht door de uitgevers van schoolboeken tot het politiek correcte How many roads must an individual walk down, before you call him an adult? Tekeningen van varkens verdwijnen er uit de schoolboeken omdat ze moslims zouden bruskeren. Deze recente evolutie in Engeland is vergelijkbaar met België, waar enkele jaren geleden ook - met succes - druk uitgeoefend werd - door Alexandra Colen en Paul Beliën nota bene - op "Roeach", een handboek godsdienst, om een foto van naakte spelende kinderen niet meer op te nemen in de herdruk. We staan als het ware voor de poorten van de totalitaire hel en niemand ziet er kennelijk erg in ze te openen.

Jozef De Witte is het weinig charismatische hoofd van de Belgische inquisitie, vermomd met de boerka van verdraagzaamheid en begiftigd met volmachten ongezien in een moderne Westerse democratie. Het Centrum Leman dat hij leidt, komt de laatste tijd geregeld in opspraak omdat ze klachten van racisme tegen autochtonen weigert te behandelen. De Witte lanceerde dan maar - in een plotse bevlieging van profileringsdrang inherent aan zijn job - een nieuwe doctrine. Het centrum beteugelt enkel racisme tegen "minderheden" (sic!), want racisme kan nooit bestaan tegenover een meerderheid. Dat alle Belgen gelijk zijn voor de wet, vergeet De Witte.

Of zoals professor Storme het treffend verwoordt.
Het wordt dringend tijd dat De Witte eens een basiscursus "rechtsstaat" volgt.
De "De Witte-leer" kan ook nog voor aardig wat verrassingen zorgen. In Vlaanderen mogen we zonder probleem gehakt maken van de katholieken - zijn Polen niet katholiek? - omdat ze een meerderheid zijn. Vlaamsgezinden, blanken - zijn Maghrebijnen etnisch niet blank? - en hetero's mogen door het slijk gehaald worden. Het zijn stuk voor stuk meerderheden en bijgevolg mogen ze - liefst met steun van de overheid - gediscrimineerd, achteruitgesteld en gedecimeerd worden. Ook de eeuwenlange strijd voor vrouwenrechten wordt door De Witte naar de papiermand verbannen. Volgens zijn theorie mogen ook vrouwen gediscrimineerd worden. Ze vormen immers een meerderheid.

Deze tekst verscheen ook op Doorbraak.org en InFlandersFields.eu.

Meer teksten van Matthias Storme op www.storme.be.

3 Reacties:

At 03:30 Anoniem said...

Als ik uw blog lees, moet ik mij er steeds op betrappen dit soort artikels over mij heen te laten gaan. Volgens jou en je libertarische kliek is het slecht gesteld met de vrijheid in Belgi‘.

Ik ervaar dat nochtans niet zo. In de alledaagse dingen zijn we toch vrij om te doen en te laten wat we willen?

Ik vind het niet erg dat racisme verboden is. Ik ben geen racist. Ik vind het niet erg dat de Holocaust ontkennen verboden is. Ik ben geen negationist. Ik vind het niet erg dat lid zijn van een terreurgroep u strafrechtelijke vervolging kan opleveren. Ik ben geen lid van een terreurgroep. Ik vind het niet erg dat de terroristen weinig rechten hebben in de gevangenis. Ik ben geen terrorist.

Ik denk dat enkel mensen die zelf iets misdaan hebben of mis willen doen, die onvrijheid aanvallen.

Voor de doorsnee man in de straat is Belgie echt wel voldoende vrij hoor!

Dit neemt natuurlijk niet weg dat ik je blog blijf lezen. Er staan goede artikels in. En de anderen zijn veelal wel amusant.

 
At 20:36 Anoniem said...

Maarten, als jij nog blijft geloven dat België een vrije westerse democratie is, dan ben je nog naïever dan de meeste kloten die op allesrelativerend egalitair links of allesvernietigend collectivistisch rechts stemmen. Enkel de leer van de vrijheid, zeg maar het libertarisme, niet de derde weg, maar de énige weg, kan soelaas bieden. De strijd begint vandaag!

 
At 10:24 Anoniem said...

Separatisme, confederalisme noch een doorgedreven federalisering houden enige garantie voor een ander beleid in. De evolutie die ons land meemaakt is er een van meer socialisme. Wallonië is ons voor, maar ook in Vlaanderen zien we steeds meer ambtenaren en meer regels, strengere controles, minder ondernemen, geen immigratiepolitiek, meer uitkeringen om niet te werken, invoering van de gedachtenpolitie (politiek correct denken). ... Deze week werd het 'gratis' beleid nog uitgebreidt met 'gratis' onderwijs', dit is in Vlaanderen.

 

Een reactie posten