For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Het recht van de sterkste is het sterkste onrecht

Op 19 juli 2006 verscheen een opiniestuk onder de titel Het recht van de sterkste is het sterkste onrecht als vrije tribune in De Standaard. Deze tekst is van de hand van Jean-Marie Dedecker, Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator voor de VLD. Deze tekst vertolkt uitsluitend de mening van Dedecker en gaf opnieuw aanleiding tot een interne ruzie binnen zijn partij. In zijn hoop anti-semitische kiezers van het VB af te snoepen, kiest de ex-bondscoach resoluut de kant van de Hezbollah tegen de staat Israel. Ik ben het hiermee niet eens, hoewel ik ook begrip heb voor zijn versie van de feiten. Hoe verwerpelijk ik delen van zijn tekst ook mag vinden, ik geef hem hier een forum. Het is aan de lezers om hierover hun eigen oordeel te vellen. Ik hoop met de overname van deze tekst het debat open te trekken. Ontkenning is het grootste gevaar in deze materie.
Theodor Herzl, de vader van het Zionisme, schreef in zijn dagboek in 1899. "Mijn testament voor het joodse volk: richt uw staat zo in dat de vreemdeling zich bij u goed voelt.'' Zijn geesteskind, de staat Israel, heeft niet alleen geen respect voor de vreemdeling, ze miskent ook de elementaire rechten van de autochtone bevolking, de Palestijnen. Ze zijn vandaag niets meer dan Untermenschen in hun eigen land.

Over de Palestijnen heerst een apartheidsregime waarin ze nog minder rechten hebben dan de zwarten destijds in Zuid-Afrika. Israel is de laatste koloniale macht ter wereld die parasiteert op het collectieve schuldgevoel uit de vorige eeuw en een godsdienstig eigendomsrecht van tweeduizend jaar geleden. Een vrijgeleide om een ander volk te onderdrukken en de elementaire mensenrechten te verkrachten. Israel is het enige land ter wereld dat met toestemming van het wereldgeweten openlijk racisme mag belijden. De Palestijnen worden opgeborgen in reservaten, omwald door de muur van schaamte, die met opzet door de schaarse olijfbomen wordt opgetrokken en de waterreserves in Israel houdt. Gaza is de grootste openluchtgevangenis ter wereld. Meer dan een miljoen mensen leven er samengepakt in een zandbak van veertig op twaalf kilometer. Israelische staatsterreur is er tot handelsmerk verheven. Infrastructuur wordt er opzettelijk verwoest. Wegen en huizen worden er met de regelmaat van de klok vernield door bulldozers zodat elk traject het snelst afgelegd wordt met de ezelskar. Er is 90% werkloosheid en geen verbetering in zicht.

De enige elektriciteitscentrale werd onlangs opgeblazen en de collateral damage vertaalt zich in ziekenhuizen zonder elektriciteit waar naamloze nierdialysepatienten en couveusebaby's wegkwijnen naast de bomslachtoffers. Een derde van de zwangere vrouwen haalt de materniteit niet wegens de tergende houding van de militairen aan de checkpoints. Kinderen worden er van het strand geschoten en het gebied heeft de grootste analfabetiseringsgraad van het Midden-Oosten. De Palestijnen zijn afhankelijk van de uitkeringseconomie. De Israei's weigeren de rechtmatige Palestijnse belastingen en douanegelden door te storten. Schizofreen Europa en de VS schortten alle hulp op aan een democratisch verkozen regime dat onder hun toezicht tot stand is gekomen. Een Palestijnse stem voor Hamas was geen stem voor fundamentalisme en islamisering, maar een proteststem tegen de corrupte bende die zich nestelde in het kielzog van Arafat.

Op politiek vlak worden beide volkeren geleid door heerschappen met een versneden wereldbeeld en een gespleten tong. Ze prediken het schaamlapje van de onverdraagzame woestijngodsdiensten. Allah als alibi voor de uitzichtloosheid van het heden en voor de transcenderende hoop van het hiernamaals. En Jahweh, de hemelse verrechtvaardiging voor het superioriteitsgevoel van het "uitverkoren volk'', met een Bijbels recht op een uitverkoren land. Au besoin de la cause. Net zoals de Amerikanen de Taliban gekweekt hebben in Afghanistan heeft Israel Hamas gecreeerd en niet omgekeerd. Wettelijk verkozen parlementairen worden er gevangen gezet en hun ministeries worden opgeblazen. Gematigde charismatische leiders als Marwan Barghouti worden met schijnprocessen geliquideerd. Er zitten 9,000 politieke gevangenen in de Israelische cellen waarvan een tiende nooit is aangeklaagd. Israel bestrijdt het terrorisme niet, het voedt het. Een volk zonder leiders wordt veroordeeld tot de internationale bedelstaf. Schooien om te overleven breekt de eigenwaarde en voedt de wraakideologieen. Het dagelijkse intifadageweld is daar het gevolg van.

De haat zit diep, dieper dan water in de woestijn. Er wordt gerekend in slachtoffers. In 2002 was de balans een dode joodse Israeliet tegen drie Palestijnen. Voorheen was het een tegen zes. Vandaag is het een veelvoud. Het is Israel al lang niet meer te doen om vrede en het aanknopen van een zinvol gesprek met de Palestijnen. Uit angst voor de demografische Arabische bom trekt het muren op en steelt het de vruchtbaarste grond. De tactiek van het voldongen feit. Nadien schreeuwen hun leiders moord en brand als de Palestijnen zelfgemaakte raketten afvuren op Israelische dorpen en hun eigen burgers meemaken wat de Palestijnen voortdurend moeten ondergaan. Palestijnen zijn jammer genoeg ook de paria's van de islamitische wereld. In Sabra en Shatila nabij Beiroet, waar een kwarteeuw geleden onder het goedkeurend oog van huidig eerste minister Ariel Sharon een slachtpartij werd aangericht onder vrouwen en kinderen, hebben de Palestijnen nog steeds geen recht op eigendom en werk. Ze zijn vandaag nog steeds de zwerfkatten van Libanon.

Elke westerse politicus die zich kritisch opstelt wordt door de mondiale joodse lobby en de holocaustindustrie gestigmatiseerd tot racist en antisemiet. De hele Westerse wereld kijkt daarom in versplinterde verontwaardiging de andere kant op wegens een gecultiveerd schuldcomplex door de holocaust, in plaats van aan de klaagmuur te gaan staan en hen een geweten te schoppen. De exploitatie van het joodse lijden op basis van een schaamtegevoel voor aberraties van zestig jaar geleden.

Johan Anthierens schreef profetische woorden in 1979: "Arabieren die de bultenaren van de historie zijn, die het Duitse gelag moeten betalen, die opdraaien voor het Europese gesjacher en gesol met jodenmensen. Wij Europeanen hebben de joodse inboedel aan gruzelementen geslagen en sturen Izaak naar de Palestijnse kassa voor de schadeloosstelling. Wat de minder begenadigde Mohammedanen overbleef, was de niet nobele kunst van het terrorisme.'' De onderdrukking van een volk wordt de wereld aangepraat als de strijd tegen het terrorisme. Dat is de sleutel van het onrecht. De Palestijnse gruwelijke wanhoopsdaden zijn niet goed te praten maar ze zijn de barometer van de machteloosheid en de woede. Woede uit onmacht voor de vernederingen, de uitzichtloosheid van het bestaan, de armoede en de ellende en vooral de onverschilligheid van de wereld.

Het Israeische conflict gijzelt al meer dan een halve eeuw de hele wereld op politiek en economisch vlak - met de ene petroleumcrisis na de andere - en het exporteert terreur. Het geeft een vals alibi aan de gekken van Al-Qaeda of de sjiitische fundi's van de Hezbollah. De onmacht van de VN, de lafheid van de EU en de VS gedogen een kettingreactie van geweld. Een simpele economische boycot heeft het apartheidsbestel in Zuid-Afrika op de knieen gekregen en zou voor Israel dezelfde weg naar vrede en stabiliteit betekenen.

De Palestijn is een zwerfkat in het nauw, een kat met kale plekken in de vacht, een luizige woestijnkat, lelijk, vals, onbetrouwbaar, uitgestoten door de mondaine opinie. Voor zo'n schlemielig beest heb ik in mijn hart een kommetje melk klaar, niemand zal mij ooit zo laf krijgen dat ik de gehandicapte jood van nu, de Palestijn, met de vinger wijs. Joden zijn geen goden. Palestijnen geen zwijnen. Ik geloof niet in goeden en slechten, ik geloof niet in zwart en wit, ik bewandel bij voorkeur het niemandsland ertussen. Ik struikel graag over de waarheid die in het midden ligt.
Dit opiniestuk van senator Jean-Marie Dedecker verscheen in De Standaard en op zijn website, alsmede op een groot aantal weblogs.

Meer teksten van hem op www.jmdedecker.com.

2 Reacties:

At 11:56 Anoniem said...

De joden krijgen alles gedaan in de wereld. Zij hebben tanks, zij hebben straaljagers, zij hebben bommen, zij hebben een leger en zij hebben overal vrienden in de wereld.

Het westen speelt de bal mis. Israel is geen bondgenoot van de christenen, evenmin als van de moslims. Joden zijn de vijanden van de wereld, zijn de verkrachters van het vredesideaal.

Wat kunnen de anderen inbrengen tegen Israel? EEn paar zelfgemaakte Katoesja's ? een paar zelmoordenaars? een paar menselijke schilden?

Het wordt tijd dat men israel en zijn jodenbevolking laat vallen als een baksteen en zo de kanker uit de aardegrond verwijdert. moslims en christenen moeten samen de joden op hun plaats zetten.

De moderne generatie heeft immers geen boodschap meer aan het collectieve holocaustschuldgevoel!

 
At 09:58 Anoniem said...

Israël was vanaf het prille begin een staat zonder respect voor zijn Arabische buren, laat staan inwoners, met alle gevolgen vandaag van dien. In 1948 al schreven Albert Einstein en andere prominente joden en niet-joden een open brief aan de New York Times met de volgende inhoud:

Letters to The Times
New York Times December 4, 1948

New Palestine Party Visit of Menachem Begin and Aims of Political Movement
Discussed

TO THE EDITORS OF THE NEW YORK TIMES:

Among the most disturbing political phenomena of our times is the emergence
in the newly created state of Israel of the "Freedom Party" (Tnuat
Haherut), a political party closely akin in its organization, methods,
political philosophy and social appeal to the Nazi and Fascist parties. It
was formed out of the membership and following of the former Irgun Zvai
Leumi, a terrorist, right-wing, chauvinist organization in Palestine.

The current visit of Menachem Begin, leader of this party, to the United
States is obviously calculated to give the impression of American support
for his party in the coming Israeli elections, and to cement political ties
with conservative Zionist elements in the United States. Several Americans
of national repute have lent their names to welcome his visit. It is
inconceivable that those who oppose fascism throughout the world, if
correctly informed as to Mr. Begin's political record and perspectives,
could add their names and support to the movement he represents.

Before irreparable damage is done by way of financial contributions, public
manifestations in Begin's behalf, and the creation in Palestine of the
impression that a large segment of America supports Fascist elements in
Israel, the American public must be informed as to the record and
objectives of Mr. Begin and his movement.

The public avowals of Begin's party are no guide whatever to its actual
character. Today they speak of freedom, democracy and anti-imperialism,
whereas until recently they openly preached the doctrine of the Fascist
state. It is in its actions that the terrorist party betrays its real
character; from its past actions we can judge what it may be expected to do
in the future.

Attack on Arab Village

A shocking example was their behavior in the Arab village of Deir Yassin.
This village, off the main roads and surrounded by Jewish lands, had taken
no part in the war, and had even fought off Arab bands who wanted to use
the village as their base. On April 9 (THE NEW YORK TIMES), terrorist bands
attacked this peaceful village, which was not a military objective in the
fighting, killed most of its inhabitants-240 men, women, and children-and
kept a few of them alive to parade as captives through the streets of
Jerusalem. Most of the Jewish community was horrified at the deed, and the
Jewish Agency sent a telegram of apology to King Abdullah of Trans-Jordan.
But the terrorists, far from being ashamed of their act, were proud of this
massacre, publicized it widely, and invited all the foreign correspondents
present in the country to view the heaped corpses and the general havoc at
Deir Yassin.

The Deir Yassin incident exemplifies the character and actions of the
Freedom Party.

Within the Jewish community they have preached an admixture of
ultranationalism, religious mysticism, and racial superiority. Like other
Fascist parties they have been used to break strikes, and have themselves
pressed for the destruction of free trade unions. In their stead they have
proposed corporate unions on the Italian Fascist model.

During the last years of sporadic anti-British violence, the IZL and Stern
groups inaugurated a reign of terror in the Palestine Jewish community.
Teachers were beaten up for speaking against them, adults were shot for not
letting their children join them. By gangster methods, beatings,
window-smashing, and wide-spread robberies, the terrorists intimidated the
population and exacted a heavy tribute.

The people of the Freedom Party have had no part in the constructive
achievements in Palestine. They have reclaimed no land, built no
settlements, and only detracted from the Jewish defense activity. Their
much-publicized immigration endeavors were minute, and devoted mainly to
bringing in Fascist compatriots.

Discrepancies Seen

The discrepancies between the bold claims now being made by Begin and his
party, and their record of past performance in Palestine bear the imprint
of no ordinary political party. This is the unmistakable stamp of a Fascist
party for whom terrorism (against Jews, Arabs, and British alike), and
misrepresentation are means, and a "Leader State" is the goal.

In the light of the foregoing considerations, it is imperative that the
truth about Mr. Begin and his movement be made known in this country. It is
all the more tragic that the top leadership of American Zionism has refused
to campaign against Begin's efforts, or even to expose to its own
constituents the dangers to Israel from support to Begin.

The undersigned therefore take this means of publicly presenting a few
salient facts concerning Begin and his party; and of urging all concerned
not to support this latest manifestation of fascism.

ISIDORE ABRAMOWITZ, HANNAH ARENDT, ABRAHAM BRICK, RABBI JESSURUN CARDOZO,
ALBERT EINSTEIN, HERMAN EISEN, M.D., HAYIM FINEMAN, M. GALLEN, M.D., H.H.
HARRIS, ZELIG S. HARRIS, SIDNEY HOOK, FRED KARUSH, BRURIA KAUFMAN, IRMA L.
LINDHEIM, NACHMAN MAISEL, SEYMOUR MELMAN, MYER D. MENDELSON, M.D., HARRY M.
OSLINSKY, SAMUEL PITLICK, FRITZ ROHRLICH, LOUIS P. ROCKER, RUTH SAGIS,
ITZHAK SANKOWSKY, I.J. SHOENBERG, SAMUEL SHUMAN, M. SINGER, IRMA WOLFE,
STEFAN WOLFE.

New York, Dec. 2, 1948

 

Een reactie posten