For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Our only friend in the Middle East





Deze banner werd door de "American Israel Public Affairs Committee" gemaakt naar aanleiding van de Libanon-oorlog.

Meer pro-Israëlische acties op www.nacpac.org.

2 Reacties:

At 00:30 Anoniem said...

Vincent, ik ben de eerste om te erkennen dat wat we aan berichtgeving krijgen in België zéér sterk gekleurd is en hoewel we vanuit ons geloof en ons waardenpatroon pro-Israel moeten zijn, ben ik bang dat Israel toch ook niet echt voldoet aan het Bijbels beeld ervan, of aan de beginselen van een liberale democratische rechtsstaat met respect voor elk individu.

Wat hiervan de oorzaak is laat ik in het midden, maar Israel is zeker niet vrij van schulden, net zo min als de Palestijnen en andere Arabische volkeren om Israel heen. Feit is wel dat het leiden van de Palestijnen zichtbaarder is, maar aan de andere kant: het lijkt daar een puinhoop, maar als je in een Arabisch land bent geweest, dan weet je dat Arabieren er eigenlijk altijd wel een puinhoop van maken, ook zonder inmenging van Israel. Alles is vies, slecht onderhouden of gewoon niet eens afgebouwd. Zet dat naast een joodse wijk die orderlijk en netjes is: tja, dan laat het zich niet raden wat er ellendiger uit ziet. Combineer dat even met de superieure wapens van Israel en de "big bad guy" voor onze pers is natuurlijk Israel.

Feit is wel dat Israel dan weer met clusterbommen gooit in Libanon, liquidaties uitvoert (tja, wat moeten ze anders) waarbij onschuldigen gedood worden. Dat de palestijnen niet volgens de regels spelen is niet nieuw (raketten in ambulances vervoeren), dat Israel niet volgens de regels speelt ook niet.

Wordt dit ooit opgelost? Vanuit een Bijbels perspectief natuurlijk wel, maar vanuit een menselijk perspectief zonder goddelijke inmenging niet. Als het zo verdergaat wordt dat een heel groot bloedbad met paddestoelen van 15 kilometer hoog. Beide kanten kunnen het zich niet (meer) veroorloven toe te geven, want dan weten ze dat het hek van de dam is.

 
At 12:02 Anoniem said...

Vincent, jouw voorliefde voor de Israelische staat indachtig, een link om te koesteren en nauwgezet op te volgen. Misschien kan je bepaalde artikels of informatie zelfs als feeding voor je eigen blogposts gebruiken : http://www.pro-israel.org/

 

Een reactie posten