For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Let freedom never perish in your hands !









Deze banner werd door de denkgroep Nova Libertas gemaakt ter promotie van zijn standpunten en acties.

Meer teksten van deze denktank op www.thefreestate.be.

2 Reacties:

At 18:49 Anoniem said...

Vrijheid zeggen zonder onderwerp is absurd. Vrijheid is inderdaad dat het ego (persoon) kan doen en laten wat het wil maar wel (zoals ik al zei) binnen de beperking dat je iemands anders vrijheid niet belemmert. begeerte, agressie, trots en nijd komen inderdaad allemaal voort uit het ego aangezien alle gevoelens er mee in verband staan. Om geen ego meer te hebben - geen gevoelens - is dan ook equivalent aan psychisch niet meer te bestaan. Een psychische zelfmoord is misschien iets wat tot uw vrijheid behoort maar het is zeker geen vrijheid op zich en ik moet - tot mijn grote vreugde - toegeven dat na psychysche zelfmoord psychische renaissance niet uitgesloten is.
Ik heb ook het gevoel dat u begeerte (dingen willen) en trots als negatieve emoties beschouwd. Ik begrijp niet wat er mis is met iets te willen (bv. geluk) of trots op iets te zijn (bv. iemands leven redden).
Ik ben ook niet de gevangene van mijn gesst, ik ben mijn geest (en lichaam). Ik besta.
Wat het vinden van vrijheid betreft heb ik verschillende werkwijzes: Me ontdoen van de psychologische conditionering die in de jeugd gebeurd en zo psychologische contradicties oplossen, me omringen met mensen die ongeveer dezelfde vrijheidsideeën hebben als ik maar vooral mensen die vatbaar zijn voor rede en niet liegen (het verwondert me nog altijd hoeveel mensen liegen normaal vinden (dit is niet op iemand hier bedoeld)) en een beetje zorgen voor een vrijere wereld door over het concept te praten, ethisch afwijzend te reageren op mensen die anderen hun vrijheid beroven. Doch ik zal nooit geheel als vrij mens kunnen leven aangezien ik schat dat het overgrote deel van de bevolking het niet zo voor vrijheid heeft (vooral als ze het kunnen ontnemen van iemand) en ik hier helaas met hen allemaal tesamen in een zelfde politiek systeem zit. But we do what we can.

 
At 22:06 Anoniem said...

"de denkgroep Nova Libertas" ... pfff, grootheidswaanzin!

 

Een reactie posten