For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Korte berichten over mezelf

Op zondagavond 13 mei 2007 was het in het Gentse “Liberaal Huis” verzamelen geblazen voor alle LVSV’ers (Liberaal Vlaams Studentenverbond) uit de studentensteden Leuven, Brussel, Gent, Antwerpen en Kortrijk voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. Ook werd het nieuwe nationaal bestuur verkozen. Vincent De Roeck, de voorzitter van Jong VLD Berchem en de secretaris-generaal van het LVSV Leuven, geraakte op voordracht van zijn LVSV-afdeling unaniem verkozen tot de nieuwe “nationaal politiek secretaris” van het LVSV. Deze functie omvat de coördinatie van de politieke bureau’s van alle afzonderlijke afdelingen, de organisatie van discussieavonden, studiedagen, zomerseminaries en congresacties, en het bepalen van de ideologische koers van het LVSV.

Werner Vandenbruwaene, de voorzitter van LVSV Antwerpen, werd tot nationaal voorzitter verkozen. Het bestuur bestaat verder nog uit een vicevoorzitter (LVSV Brussel), een internationaal politiek secretaris (LVSV Leuven), een secretaris (LVSV Gent) en een penningmeester (LVSV Antwerpen). De eerste vergadering van het nieuwe nationaal bestuur zal plaatsvinden in de loop van september of oktober a.s.

Verder werd Vincent De Roeck de afgelopen weken ook opnieuw opgenomen in het bestuur van Jong VLD Groot-Antwerpen en werd hij verkozen als de nieuwe Secretaris-Generaal van het LVSV Leuven. Ook de oprichting van Jong VLD Berchem geraakte in een stroomversnelling, zeker na de toetreding van Basile Aloy, Jens Moens, Simon Van Wambeke en Herbert Delahaye tot het nieuwe bestuur. Tenslotte zal ik in de nabije toekomst ook een mandaat weten te verwerven in het bestuur van de LVMI Europe Youth Club dat onder leiding staat van Kristof Willekens.

Fragmenten hieruit verschenen ook op JongVLDBerchem.be.

Meer over mezelf op www.vincentderoeck.be.

7 Reacties:

At 17:50 Evelyne said...

Vincent, proficiat met je nieuwe functies. Ik hoop dat je als nationaal politiek secretaris resoluut de kant van het libertarisme zal kiezen en dat je het LVSV als geheel in die richting kan duwen. Vlaanderen heeft nood aan een échte libertarische beweging - al dan niet binnen de bestaande liberale traditie - die méér geloofwaardigheid en structuur heeft dan een zootje ongeregelde anarchisten zoals de Phaedrus-bende.

 
At 19:39 Anoniem said...

Beste jolien, ongetwijfeld ben je een toffe en zo - anders zou je niet libertarisch zijn - maar waarom je zaagt op Phaedrus is me onduidelijk. Of moeten we je eens uitdagen voor 'n wedstrijdje gooien-met-citaten-van-Von-Mises om te bewijzen dat we onze klassiekers kennen?

 
At 20:52 Anoniem said...

*** Wie is Jolien? ***

 
At 21:50 Anoniem said...

met een Werner en een Nicolas als voorzitter en penningmeester zal het libertaristische gedachtegoed zeker zijn inspraak hebben.

Mvg en felecitaties,

secretaris LVSV antwerpen

 
At 15:16 Evelyne said...

@Anoniem: Ik ga ervan uit dat je met "Jolien" mij, Evelyne, bedoelde.

Ik wil helemaal geen wedstrijdje LVM-citaten-spuien organiseren ofzo, maar heb een principieel probleem met de manier van werken van Phaedrus. Ik heb al twee activiteiten van die "organisatie" bijgewoond en het amateurisme druipt er gewoon van af. Ze willen ook niets bereiken met hun "vereniging", maar gewoon wat intern debatteren en zeveren. Ik ben libertarisch van ingesteldheid, maar wil deze ideologie ook realiseren in de samenleving, en dat kan nu eenmaal niet met een interne naar binnen gesloten praatbarak als Phaedrus. Daarom hoop ik dat het LVSV de zwakke punten van Phaedrus kan uitbuiten om zelf dé belangrijkste libertarische stem van Vlaanderen te worden.

De Phaedrus-actie van "Zonder Staat Straat" was zéér ludiek en zéér goed gevonden, maar Phaedrus doet er verder niets mee! Ik heb de stickers nog nergens buiten de selecte Phaedrus-bende gezien. Wat is dan de toegevoegde waarde van die "beweging" ??

 
At 17:14 Anoniem said...

Hallo Evelyne,
"Division of labor" is een geniaal principe; ja, we moeten met stickers en spandoeken en lezingen en activiteiten allerhande het libertarisme verspreiden, maar dat wil niet zeggen dat er daarom geen plaats is voor intern debat, of voor theoretische discussies. Zolang we allemaal maar aan hetzelfde doel werken is dat toch geen probleem? Of moet per se alles onder één centrale organisatie vallen? Concurrentie is trouwens nog zoiets leuk; als jij een 'betere' of 'meer succesvolle' libertarische beweging uit de grond wil stampen (of van het LVSV een 'Libertarische Vlaamse Studentenvereniging' wil maken) ga gerust je gang.
Als je dat dan per se het 'uitbuiten van de zwakke punten van Phaedrus' wil noemen om per se "dé" belangrijkste libertarische stem te worden, nou ja, je doet maar.

Dat Phaedrus je ding niet is begrijp ik en respecteer ik volledig; zoals gezegd; er is plaats voor en nood aan verschillende strategieën, maar kan dat dan in het vervolg meer in een geest van 'broederschap' ;-) ?

groeten,
Michaël
(ps, ik ben niet die 'anoniem' van helemaal bovenaan)

 
At 23:56 Johan said...

Ik dacht niet dat Phaedrus beweerde een vereniging te zijn die de Libertarische Revolutie verkondigt.

Ik vraag me daarom af wat - in de naam van God - mogelijk een "verwijt" kan zijn aan ons adres.

 

Een reactie posten