For our heritage and freedom ! Home | About | Contact | Vincent De Roeck | Liberty Quotes | The Free State | In Flanders Fields | Nova Libertas | Feeds |

Korte berichten uit de krochten van de hel

Het was mij het weekje wel. Pakistan die de Europese landen in het begin van deze week opriep om minder sceptisch te staan tegenover de sharia en in minder absolute termen over vrije meningsuiting te spreken. De Verenigde Naties die een rapport opstellen waarin ze de Britse politici oproepen om hun monarchie te hervormen en/of af te schaffen, zoals de Maoïsten vorige week ook in Nepal gedaan hebben. Ron Paul die via ABC aankondigde om zijn campagne voor het presidentsschap dan toch te staken, om meer tijd te hebben voor zijn congrescampagne, zijn run voor het voorzitterschap van de “Republican Liberty Caucus”, de libertarische belangengroep binnen de GOP, en de oprichting van zijn nieuwste project, de “Campaign for Liberty”. De Tsjechische president Vaclav Klaus die in de Financial Times de mat uitveegt met de Europese constructie en de merites van de Europese Monetaire Unie en de Europese Centrale Bank zwaar in twijfel trekt.

De Britse overheid die tonnen nieuwe subsidies goedkeurt voor Noord-Ierland en zo de steun van de lokale politici wist af te kopen. Met enkele stemmen verschil, en gesteund door alle Noord-Ierse parlementsleden, keurde het Britse Lagerhuis een wet goed die de burgerrechten nog verder aan banden legt en de huidige Big Brother staat in Groot-Brittanië niet enkel betonneert, maar ook verder uitbreidt. De Tory-schaduwminister David Davies nam hiervoor zelfs ontslag uit het parlement om van de by-election een feitelijk referendum te maken over deze nieuwe veiligheidswetten. Het Ierse referendum over het Verdrag van Lissabon dat de minst fraaie kanten van de Eurocraten andermaal aan de oppervlakte deed komen: dreigementen, haatcampagnes, paniekzaaierij, openlijk misprijzen voor de burgers, chantage en het schermen met (nog meer) Europese subsidies. Om van de gratuite steun van de nazipaus nog maar te zwijgen.

En als klap op de vuurpijl, lekte deze week een rapport van de Europese Unie uit over hun plannen om voortaan ook weblogs te gaan reguleren, reglementeren, en uiteindelijk controleren. Voorlopig zou het enkel om "voluntary labelling" gaan, maar u weet net zo goed als ik, dat zulke voorstellen doorgaans de voorbode zijn van véél verregaandere wetgeving en overheidsbemoeienissen.

Er is dan ook geen beter moment dan vandaag, wanneer ik dit alles beschouw, om de magische woorden van Swa Backeljau uit dezelfde Vlaamse TV-serie te citeren: "In wat voor een wereld leven wij nu?" En misschien zijn de verzen van Shakespeare uit de tweede acte van Richard II vandaag ook wel terug actueler dan ooit tevoren, en niet enkel voor Engeland maar ook voor de andere EU-landen:
This royal throne of kings, this scepter'd isle,
This earth of majesty, this seat of Mars,
This other Eden, demi-paradise,
This fortress built by Nature for herself
Against infection and the hand of war,
This happy breed of men, this little world,
This precious stone set in the silver sea,
Which serves it in the office of a wall,
Or as a moat defensive to a house,
Against the envy of less happier lands,
This blessed plot, this earth, this realm, this England.
Ook voor de krochten van de hel hangen EU- en VN-vlaggen. Althans dat verwacht ende vrees ik... Please prove me wrong. Gelukkig kon Ierland de EUSSR nog een stok in de wielen steken.

http://www.ireland.com/focus/thelisbontreaty/interactive/
Hier kan je de uitslagen van het Iers referendum live opvolgen.
http://www.ireland.com/newspaper/breaking/breaking84.htm
De voorlopige uitslagen zijn hoopgevend. Het no-kamp zou winnen!
http://www.rte.ie/news/2008/0613/eulisbon.html
De RTÉ is het eerste Ierse TV-station dat zijn conclusies trekt inzake het referendum over het Verdrag van Lissabon: de no-voters winnen!
http://www.ireland.com/newspaper/breaking/2008/0613/breaking1.htm
En ook de Irish Times is duidelijk: 53,7% van de Ieren stemden tegen.
http://www.telegraph.co.uk/news/referendum-lisbon-treaty.html
Het is officieel. The Daily Telegraph spreekt van 53,4% tegenstemmen.
Game, set and match!

De kleren van de keizer andermaal actueel: de individuele burgers beseffen eens temeer dat zij niet alleen aan Euroscepsis lijden, maar dat alle vrijheidslievende burgers er hetzelfde over denken. De Euro-illusie is andermaal doorprikt. Duizendmaal bedankt Eire.

Fragmenten uit deze tekst verschenen ook bij In Flanders Fields, Het Vrije Volk en het Leuvense Liberaal Vlaams Studentenverbond.

Meer over de wantoestanden in de wereld op www.libertarian.be.

9 Reacties:

At 13:49 Joris Verdonk said...

Vincent, ik hoop van harte dat je gelijk hebt, maar ik vrees van niet. De "voorlopige uitslagen" geven 51%-49% aan in eizona alle stemkantons, zowel pro als contra. Het wordt dus uitermate nipt, en de EU heeft voldoende tijd ingebouwd tussen de stemming zelf en de telling zodat ze de uitkomst eventueel kunnen manipuleren. Niet meteen vervalsen, maar gewoon manipuleren. Een Hollandse Rekenkunde als het ware, waarbij bvb. alle onthoudingen, ongeldige en blanco stemmen bij de voor-stemmen geteld worden, omdat zij allemaal zogezegd NIET TEGEN het verdrag gestemd hebben. Eén grote farse gaat dat worden. Het is zelfs zo erg dat ik eigenlijk uit schaamte gewoon hoop dat het ja-kamp ruim wint, dan voelt niemand zich geroepen om de Mugabe te gaan uithangen ;-)

 
At 14:15 David said...

Joris, je hoeft niets meer te vrezen. We hebben gewonnen! Zelfs op de Vlaamse radio waren ze vanmiddag formeel: het ziet er niet goed uit voor het ja-kamp! En met wat voor uitslagen? 57%-40% is geen uitzondering. En zelfs in de meest pro-kieskringen zoals Zuid-Dublin wint ja maar met de hakken over de sloot 52%-48%. Het is duidelijk: let's call it... a victory!

 
At 14:42 Pieter Cleppe said...

Het is Neen. Nu moet het ratificatieproces stoppen en moeten de hervormingen die reeds waren ingezet worden teruggedraaid. Een duidelijk signaal.

http://eureferendum.blogspot.com/

More results in - six declared so far. Irish justice minister, Dermot Ahern, concedes defeat! Latest prediction still 55-45 in favour of "no"! There is no way that the "colleagues" can get round this. Spin they might, but the fact is that, in the ONLY referendum on the treaty, the voters said Nooooooooooooooooooooooo!

 
At 17:46 Brigant said...

uist Dirk Sterckx op de radio horen zeuren over hoeveel geld er niet werd gepompt in Ierland dat ze dankbaar zouden moeten zijn. Leuk, hé. Blijkbaar ziet Sterckx referenda als een soort van patrimoniaal systeem: ik geef u poen en gij geeft mij uw ja-stem.

Wiens 'schuld' is dit nu, dat Neen resultaat?

Het zal de schuld van de Ieren zijn, de CIA misschien zelf maar ook van die verfoeilijke moeilijke Britten. Maar surtout niet de schuld van de Europese Unie.

De Europese Unie wil enkel applaudiseren als men hen macht geeft via referenda. Als men hen dat ontneemt dan moet men het ontgelden. In plaats van de EU een grassroots project van te maken wiens vooruitgang zou stoelen op de stem van de Europese burger in plaats van de Europese regeringen en politici. De EU lijkt steeds meer op een autoritair regime met een schijnparlement (niet met Europees verkozenen maar regionaal/nationale verkozenen)...elke stap dusver is een stapje dichter naar de EUSSR.

 
At 22:31 Pepperjack said...

Ik lees hierboven de niet onaardige uitdrukking "de Mugabe uithangen".

Inderdaad hoor je op de radio dat Mugabe voedsel uitdeelt aan zijn kiezers, en weigert aan zijn tegenstanders, en Sterckx redeneert blijkbaar parallel. Wat zachter en verfijnder, maar au fond zeer gelijkend. Rusland en elk Afrikaans land wordt gehoond als er teveel 'media / campagne' naar 1 kamp gaat, de EU doet permanent hetzelfde. En als kers op de taart, willen ze natuurlijk gewoon doorgaan met ratificeren. Of wordt eerst de Ierse grondwet aangepast, zodat referendum vermeden wordt?

Let op, victoriekraaiers. De schaamteloosheid van onze politici doet mij vermoeden dat het nog verre van voorbij is. Dit Iers referendum is niet meer dan een snelle glimlach in een omgeving van malaise, waar het politiek establishment al decennia lang knabbelt aan dat beetje democratie dat we hier in W-Europa hebben. Het systeem van representatieve democratie moedigt mathematisch de afbouw van inspraakprocessen aan. Het einde is nog niet direct in zicht.

 
At 10:15 Anoniem said...

Europa moet zich gewoon beperken tot de euro en de interne markt. Verder moet er zoveel mogelijk bevoegdheden naar landen en nog liever naar provincies, kantons, steden of welk decentraal niveau dan ook. Lees allemaal "Democracy, the God that failed" van Prof. Hans-Hermann Hoppe.

 
At 13:41 Marc Vanfraechem (op IFF) said...

Ook Van Miert "tilt er niet te zwaar aan". Nu was het "niet echt serieus", "een beetje tegen de schenen schoppen", en in een tweede referendum komt alles wel weer goed.
...en wij burgers moeten maar blijven geloven in "democratische" partijen en hun politici.

 
At 16:11 Vincent De Roeck said...

Collega-libertariër Simon Van Wambeke wist mij vandaag het volgende te melden:

Er wordt nogal vreemd aangenomen dat subsidies van EU Ierland hebben doen groeien, eerder het omgekeerde is waar: http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=3070

Het artikel zelf: http://www.freetheworld.com/papers/Benjamin_Powell.pdf

 
At 21:26 Vincent De Roeck said...

Ook collega-IFF'er, EFL'er, LVSV'er, MYC'er ... Pieter Cleppe schreef een interessante analyse van het Ierse referendum en wat er nu in de EU staat te gebeuren.

Mijn reactie op die tekst was de volgende:

Pieter, mooie analyse. Nu rest ons nog maar één ding: een brief schrijven naar Gordon Brown en Vaclav Klaus dat ze in het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië de ratificatieprocedure stopzetten. Nu één land "neen" gezegd heeft, ligt het ganse project in duigen, en daar ben ik allerminst rouwig om.

Natuurlijk moeten we wel nog opletten dat onze politici het verworpen Verdrag van Lissabon niet gewoon via achterpoortjes gaan doorvoeren natuurlijk.

Ik verwoordde dit als volgt op HetVrijeVolk.com: Nu de Ieren het Verdrag van Lissabon massaal afgewezen hebben en de duizenden flessen Champagne in Brussel terug konden worden opgeborgen, begint het bij de Eurofielen te dagen. Zij hebben deze veldslag verloren, maar de oorlog nog niet, althans dat houden zij zichzelf voor. Alle burgers moeten dan ook waakzaam blijven dat dit verdrag, de Protocollen van de Wijzen van Brussel, onder geen enkel beding verder doorgevoerd wordt.

 

Een reactie posten